Zdravlje žene

Dobila je rak kože, ali ne odustaje od sunčanja: "Obožavam osećaj toplote na licu"

Žena, koja kaže da je zavisna od sunčanja, i dalje se izlaže suncu, uprkos činjenici da je dobila rak kože na licu.

Utorak, 29.05.2018.

14:44

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Nakon što joj je dijagnostikovan kancer, pedesetjednogodišnja Sara Bojton se podvrgla hirurškoj operaciju u kojoj joj je tim lekara uklonio rak ispod oka. Danas ima ožiljak veličine pet centimetara, ali ne planira da odustane od sunčanja.

Sara priznaje da i dalje voli da se sunča bez zaštite, jer kako kaže, ceo život je koristila solarijum i nije štitila svoju kožu od sunca.

"Volim da ležim na suncu, osećaj toplote na koži, znam da bi trebalo da ne izlazim napolje i da se izlažem zracima", istakla je Sara, koja je vlasnica kafića, a potom dodala:

"Zavisna sam od preplanulog tela i ne mogu da prestanem da se sunčam sve dok ne dobijem prirodni sjaj. Dok sam odrastala nikada nisam koristila kreme za sunčanje, čak sam imala solarijum u kući pa sam mogla da se osunčam kad god to poželim. Sada stavljam kremu za sunčanje, ali sa najvećim zaštitnim faktorom 10, a već na kraju putovanja je zamenim uljem."

Ona kaže da uprkos tome što radi, upozorava druge na opasnosti sunca i ističe da je dosta njenih prijatelja odustalo da idu u solarijum nakon što su videli ožiljak od operacije na njenom licu.

Sari je dijagnostikovan rak kože u oktobru 2016., a ona je nastavila da ide na letovanje svake naredne godine.

"Za uklanjanje raka sa mog lica bile su potrebne dve operacije, jer posle prve doktori nisu uspeli da odstrane ceo kancer. Operacija je bila odlična, kao neka vrsta fejs liftinga", objašnjava.

Sara objašnjava da ne shvata život za ozbiljno nakon što je pre pet godina njen sin Džek poginuo u saobraćajnoj nesreći.

"Upozoravam druge na opasnosti ali ne primenjujem svoj lični savet i dalje idem na sunce. Znam da ljudi pomišljaju da sam glupa jer se izlažem zracima, ali to je zavisnost i ja volim kada moja koža potamni", zaključuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.