Zdravlje žene

Koristite vaginalete, za ova pravila korišćenja vam nisu rekli, a obavezna su

Ginekolozi pacijentkinjama savetuju vaginalete za lečenje vaginalnih infekcija, a osim što se one stavljaju uveče pred spavanje, postoji još nekoliko pravila za korišćenje.

Utorak, 12.06.2018.

16:00

Izvor: Super žena

Koristite vaginalete, za ova pravila korišćenja vam nisu rekli, a obavezna su
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Pre stavljanja vaginaleta morate oprati ruke, ali i ceo intimni predeo. U trudnoći se savetuje oprez, jer vaginaletu treba staviti u vaginu maksimum pet centimetara od ulaza. Postoje vaginalete koje se koriste tokom menstruacije, isto se stavljaju uveče, ali se u tom slučaju ne preporučuje kupanje u vodi, kao što žene praktikuju sa tamponom. Mnoge žene prekinu lečenje prerano, čim osete boljitak, zato je najbolje da se vaginalete koriste jednokratno. Svakako je nužno držati se pravila o vremenu držanja vaginalete. Tokom lečenja seksualni odnos nije zabranjen, ali ginekolozi ga ipak ne preporučuju zbog neprijatnosti kod žena koje mogu izazvati upalu, piše Zadovoljna.hr. Pacijentkinjama koje kupuju vaginalete "na svoju ruku" ginekolozi savetuju da se dobro informišu, pogotovo ako su prethodno imale alergijske reakcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare