Zdravlje žene

Kako nam voda pomaže da plenimo energijom?

Da biste imali blistavu kožu i sjajan ten, pre svega je potrebno da ste dobro hidrirani. Ovo se naročito odnosi na topliji period godine, kada smo često izloženi UV zracima.

Četvrtak, 09.08.2018.

12:00

Izvor: PR ÈLANAK

Kako nam voda pomaže da plenimo energijom?
Foto: Thinkstock

Podeli:

Ne dehidrira samo naš organizam, već i naša koža, te ako primetite da vam je ten sivkast, koža sklona perutanju i izgleda beživotno, razmislite da li pijete dovoljno vode.

Da bi koža bila nahranjena, potrebna joj je, između ostalog, upravo voda, koja pomaže da se sve ćelije ravnomerno snabdevaju kiseonikom ali i drugim hranljivim materijama. Budite lepe i pune energije, kako biste plenile gde god da se pojavite.

„Voda je najvažnija hranljiva materija i adekvatan unos vode je neophodan deo zdrave ishrane s obzirom na brojne funkcije koje voda ima u našem organizmu. Svetska zdravstvena organizacija sugeriše da bi prosečna žena trebalo da unosi 2,2 L vode dnevno“, istakao je dr Ostojić, koji poseduje 15 godina iskustva u radu kao lekar i fiziolog vrhunskih sportista.

Sledeći put kada krenete iz kuće ili ste već napolju, možete se osvežiti vodom niskomineralnog sastava jer je idealna za svakodnevnu konzumaciju i pogodna za čitavu porodicu bez obzira na uzrast. Osvežite i hidrirajte svoj organizam u svakom momentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare