Nedelju dana pila je vodu sa limunom, evo šta joj se dogodilo

Nikol Li, novinarka magazina Pop šugar (Pop sugar), rešila je da uradi jedan test kako bi ispitala kolika ja zaista dobrobit limuna po ljudsko zdravlje. Ona je sedam dana uzastopno pila ovaj napitak, a potom otkrila kakve promene je primetila.

Zdravlje žene | Super žena |
Podeli
Foto: Thinkstock ilustracija
Foto: Thinkstock ilustracija

Autorka članka Nikol Li ističe da je ranije čula o raznim pozitivnim efektima limuna, pre svega da podstiče rad digestivnih organa, utiče na gubitak kilograma, sprečava nastajanje kamena u bubregu, zbog čega je jako želela da isproba ovaj napitak.

"Cele jedne nedelje dodavala sam u vodu pola limuna iseckanog na krugove i pila sam od jutra do večeri. Iako se nisam budila svakog jutra sa sjajnom kožom i ravnim stomakom, kako sam očekivala, jedna stvar koja se neočekivano promenila je hidriranost organizma", istakla je Nikol Li.

Kako kaže, ranije je često imala probleme sa dehidratacijom. Iako je kupovala specijalne flašice, nikako nije mogla da se natera da pije što više vode.

"Tokom nedelje eksperimenta bila sam iznenađena kada sam shvatila koliko vode pijem svakog dana. Pošto mi je ranije obična voda bila dosadna za konzumiranje, kada dodam limun, voćka da interesantniji ukus", objašnjava.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Sa druge strane, naglasila je da je izbegavala ujutru tokom ovog testa da pije kafu.

"Voda sa limunom na prazan stomak sve do ručka je recept za iritaciju stomaka. Verovatno zbog kiseline u kafi i alkalnog efekta limuna, ali nisam sigurna."

Na kraju je na portalu Pop šugar otkrila svojim čitaocima šta zaista preporučuje svima...

"Ne preporučujem da pijete limun svakog dana upravo da ne biste oštetili zubnu gleđ. Ali ako želite da uvedete zdrave navike, probajte da dodate čašu tople vode sa limunom kako biste obezbedili dovoljnu količinu vitamina C i dobili energiju."

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 9 sledeca idi na stranu