Zdravlje žene

Džejn Fonda o borbi s rakom: Nikad nisam ni pomislila da ću živeti ovoliko

Decenijama je Džejn Fonda bila sinonim za zdrav život i vežbanje. Ova filmska diva i dobitnica Oskara je pokrenula revoluciju u fitnesu kada je 1982. godine izdala VHS kasetu vežbi.

Petak, 05.04.2019.

11:14

Izvor: stil.kurir.rs

Džejn Fonda o borbi s rakom: Nikad nisam ni pomislila da ću živeti ovoliko
foto: Getty

Podeli:

Nije bilo osobe koja nije pokušala "da se dovede u red" uz Džejn Fondu. Međutim, kako su godine prolazile Džejn je počela da se suočava sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, uključujući i višestruke oblike raka.

"Imala sam rak," otkrila je glumica za britanski Vog." Obožavala sam sunce i sunčanje. Tako da sam završila sa rakom kože kojeg sam držala pod kontrolom godinama."

Fonda je otkrila i da je imala rak dojke, te da je bila na operaciji kako bi uklonila kancer i to pred samu dodelu Zlatnog globusa 2016. godine.

"Izlazim iz auta u čudnoj beloj haljini sa naborima. To je zato što sam upravo imala masektomiju i moram da pokrijem zavoje," kaže ona.

A što se tiče njenog zdravlja danas i oporavka, glumica kaže:

"To je proces koji traje. Toliko o tome."

Prošle godine, tokom posete jednoj emisiji, glumica je otkrila da je odstranila tumor iz usne duplje.

Iako gazi osamdesete, Fonda je i dalje iznenađena koliko je telo boli. Ona to pripisuje osteoporozi koja je nasledna u njenoj porodici.

Glumica kaže da je blagoslovena šansom da ostari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.