Zdravlje žene

Zvezda "Očajnih domaćica" otvorila dušu: Rutinski pregled otkrio je nešto zastrašujuće

Kao što bi svaka žena na svetu trebalo redovno da posećuje svog ginekologa, to radi i glumica Marša Kros. Zahvaljujući redovnom odlasku kod ginekologa, pre godinu i po Marša je otkrila mnogo više nego što je očekivala.

Četvrtak, 06.06.2019.

17:00

Izvor: Super žena

Zvezda
Foto: Gettyimages / Frazer Harrison

Podeli:

Glumici je dijagnostikovan rak anusa. Srećom, ona i njen suprug Tom Mahoni, kome je još 2009. dijagnostikovan rak grla, za sada se drže dobro.

"Nisam mogla ni da zamislim da nešto nije u redu, jer nisam imala nikakvih simptoma", podelila je 57-godišnja zvezda serije "Očajne domaćice" ono što je otkrila na ginekološkom pregledu.

Ona je prvobitno otišla na rutinski digitalni rektalni pregled, koji je na kraju otkrio kancerogenu masu.

"Doktor mi je uručio rezultate i rekao, 'Šta god da je, hoću da znaš da je izlečivo!'"

*ALT

Ono što Marša u tom trenutku nije shvatila jeste da su njen i rak njenog muža verovatno povezani istim tipom humanog papiloma virusa (HPV) - polno prenosiva bolest). Današnja vakcinacija može da pomogne u sprečavanju raka koji je povezan sa HPV, zbog čega zvezda "Očajnih domaćica" planira da vakciniše svoju decu.

Marša Kros i Tom Mahoni imaju dve devojčice, Savanu i Eden Mahoni.

Poznata glumica je progovorila o raku anusa, jer želi da razbije tabu temu koja ga okružuje. U svom govoru obratila se ljudima koji imaju istu bolest kao ona, poručivši da ne treba da osećaju stid, "jer se ’to’ uvuklo u vaš anus".

Marša Kros je otkrila da se, posle završetka hemioterapije i zračenja, njen život napokon vraća u normalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare