Na ove dve stvari morate da obratite pažnju prilikom kupovine tampona

Mnoge žene koriste samo tampone kada su u onim danima u mesecu.

Zdravlje žene | Super žena |
Podeli
Foto: Depositphotos/matka_Wariatka
Foto: Depositphotos/matka_Wariatka

Mnoge ili su nastavile da koriste tampone koje su ima majke kupovale kada su bile mlađe, ili su u fazi potrage za onim pravim i tako su isprobale mnoge i stalno eksperimentišu.

Ono što žene muči jeste pitanje da li postoji neka vrsta tampona koja je najbolja. Odgovor zavisi od toga koga pitate.

"Instinktivno mislim da je upotreba sredstava koja u sebi nemaju nikakvih hemikalija najbolja jer vi to praktično stavljate u sebe. Ono što stavljate u vaginu treba da bude što čistije moguće", rekla je doktorka Stefani Meklelan.

Ali Đani Rodrigez-Ajala koja radi kao ginekolog ima drugačije mišljenje.

"Nema mnogo nauke oko toga zašto je jedan brend bolji od drugog. Dva glavna faktora koja morate da uzmete u izbor su da vam tamponi budu udobni i da se osećate komforno, kao i da dobro upijaju i obezbeđuju odgovarajuću zaštitu", rekla je ona.

Obe doktorke su rekle da su tamponi koji imaju veliku moć upijanja opasniji jer mogu da dovedu do sindroma otrovnog šoka, piše Womanshealth. U pitanju je bakterijska infekcija koja može da bude smrtonosna.

"Važno je da izbegavate da vam tampon bude u vagini duže od 8 sati. Izborom pravog tampona za vaše telo i potrebe možete da izbegnete takve loše i nezdrave navike", rekla je doktorka Rodrigez.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 8 sledeca idi na stranu