Bizaran trend stigao u Srbiju; dr Davidović: Superlepak opasan i kancerogen VIDEO

Poslednjih godina i kod nas su dostupni najsavremeniji tretmani podmlađivanja i ulepšavanja, ali su brojni i primeri neproverenih i opasnih metoda od kojih se očekuje da budu efikasne i uglavnom jeftine.

Zdravlje žene | Super žena |
Podeli
Foto: Depositphotos/Syda_Productions
Foto: Depositphotos/Syda_Productions

Jedan takav bizaran trend stigao je u Srbiju, a reč je o pumpanju usana superlepkom tako što se gornja usna zalepi za nepce.

"Na Balkanu je nažalost lepota vrlo cenjena ili precenjena. Devojčice danas znaju da lepotice bolje prolaze od nelepotica, da se tako izrazim. Tada na sve moguće načine pokušavaju da ulepšaju svoju spoljašnjost. Superlepak je nešto što je i opasno i kancerogeno za kožu i može da dovede do pojave opekotina, ali i otvorenih rana“, rekla je doktorka Kristina Davidović, predsednica udruženja estetske medicine "SESIAM".

Ta metoda ne daje željeni rezultat, ali je zbog cene veoma primamljiva devojčicama i ženama. Ona je istakla da može da se uradi uvećanje usana i bez toga da se toliko vidi i bude veštačko i napadno.

"Poenta estetske i plastične hirurgije je da sve to prirodno izgleda, da kada vas osoba pogleda na prvi pogled ne može da kaže rađene su usne, rađene su jagodice, ili grudi. Poenta je da osoba pomisli da ste tako rođeni i da je to sve skladno urađeno", dodala je doktorka Davidović.

Šta muškarci misle o ženama koje se podvrgavaju ovakvim procedurama i koliko im se dopadaju devojke koje sve više liče jedna na drugu govorio je za TV Prvu psihijatar profesor doktor Jovan Marić.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 9 sledeca idi na stranu