Zdravlje žene

Najpoznatija fitnes influenserka otkrila s čime se suočila nakon carskog reza

Fitnes kraljica Kaila Itsines govorila je o izazovima s kojima se suočila nakon što je u aprilu carskim rezom rodila kćer Arnu Leju.

Utorak, 19.11.2019.

11:06

Izvor: B92

Najpoznatija fitnes influenserka otkrila s čime se suočila nakon carskog reza
Foto: Gettyimages/Monica Schipper / Stringer

Podeli:

Na Instagramu je priznala da nije mogla da ustane iz kreveta ili podigne čak i lagane predmete.

“Sećam se da sam mislila da je period od 36 nedelja trudnoće do porođaja najteži za moje telo, ali šta je teško saznala sam tek nakon carskog reza”, napisala je na Instagramu svetska zvezda koja živi u Australiji.

Zapanjilo ju je koliko je toga njeno telo napravilo u poslednjih šest meseci.

“Od toga da nisam mogla uopšte da ustanem iz kreveta ili podignem bilo šta do ovoga gde sam sada je neverovatan napredak i ponosna sam na sebe”, rekla je Kaila pa se prisetila prvog dana u teretani nakon što je od lekara dobila zeleno svetlo.

“Samo sam pokušavala da hodam po traci za trčanje, mislila da nikad neću ponovo vratiti snagu koju sada imam”, dodala je Itsines, koja je na listi najbogatijih ljudi u Australiji zahvaljujući fitnes aplikaciji i programu "Bikini Body Guide".

Carski rez je hirurški zahvat koji je alternativa vaginalnom porođaju. Hirurškim rezom kože, vezivnog tkiva, materice i posteljice dolazi se do deteta pa se ono direktno vadi, piše Index.hr. Pošto je reč o operaciji, telu će posle trebati više vremena da se oporavi. Majke obično u bolnici ostaju od četiri do pet dana nakon carskog reza, a da potpuno zacele trebaće im do šest nedelja.

Carski rez uglavnom se izvodi kada lekari procene da je ugrožen život majke ili deteta. To mogu biti i slučajevi kada je beba okrenuta nogama prema dole, a ne glavom ili kada žena nosi dve, tri ili više beba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare