Zdravlje žene

Uz ove vežbe trudničkih tegoba gotovo i da nema VIDEO

Sve je više trudnica koje u trudnoći otkrivaju dobre efekte vežbanja joge. Tokom vežbanja one uče pravilno disanje i držanje i ostaju aktivne i elastične i tokom drugog stanja.

Utorak, 11.02.2020.

11:02

Izvor: Super žena

Uz ove vežbe trudničkih tegoba gotovo i da nema VIDEO
Foto: Depositphotos/halfpoint

Podeli:

Joga će još bolje da ih fokusira na telo i poveže sa bebom, kako bi žene shvatile da drugo stanje nije nešto zbog čega treba da budu preterano obazrive. Žena u drugom stanju treba da bude stabilna i slobodna.

Nataša Borota, babica i instruktorka joge za trudnice, kaže da joga ne samo da je idealna za telo, već i psihički priprema trudnicu za porođaj, ublažava uobičajene simptome, poput bola u leđima, grčeve, opstipaciju...

"Na jogi se uče tehnike disanja koje se koriste tokom porođaja, što im olakšava i kontrakcije. Žene posle joge budu fokusiranije, opuštenije i spremnije za sam porođaj. jer psihički i fizički pripremljena žena lakše podnosi sam porođaj", kaže Borota za TV Prvu.

Osim toga, većina trudnica koje vežbaju jogu kažu i da im joga donosi bolje raspoloženje, a da trudničke tegobe skoro da nemaju.

Pogledajte kako izgleda joga za trudnice:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare