Zdravlje žene

Nisam želela da me iko dira i tresla me groznica: Rita Vilson imala nuspojave od leka za malariju

Rita Vilson rekla je da je pretrpela nekoliko nuspojava kada su joj tokom borbe protiv koronavirusa dali lek protiv malarije.

Sreda, 15.04.2020.

12:53

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Glumica i njen suprug Tom Henks javno su izjavili da su bili pozitivni na kovid 19 dok su u Australiji radili na filmu. U intervjuu za američki tok-šou "The Talk" sa Gejl King, 63-godišnjakinja je rekla da je osećala nuspojave i da se osećala "potpuno loše" od hlorokina.

"Moji mišići su bili veoma slabi", rekla je. Međutim, Vilsonova nije sigurna koliko je lek uticao na tok bolesti.

"Ne znam da li je lek delovao ili je već bilo vreme da groznica popusti, ali prestala je. Mislim da ljudi moraju biti veoma obazrivi prema uzimanju tog leka. Zaista ne znamo da li je koristan u ovom slučaju."

Hlorokin se dugo koristi za smanjenje groznice i upale koje se javljaju kod malarije i postoji nada da može da inhibira virus koji izaziva kovid 19. Međutim, u ovom trenutku iz ispitivanja nema dovoljno dokaza o njihovoj efikasnosti u lečenju pacijenata sa koronavirusom. Postoji rizik od ozbiljnih nuspojava, kao što su oštećenje bubrega i jetre.

Dvostruki dobitnik Oskara Tom i supruga s kojom je u braku 31 godinu otkrili su da su dobili koronavirus dok su bili na australijskoj Zlatnoj obali, gde je trebalo da počne snimanje novog filma o Elvisu Prisliju s režiserom Mulen Ruža, Bazom Larmanom.

Rita se prisetila osećaja "boli i nelagodnosti". Nastavila je: "Osećala sam se izuzetno bolesno, nelagodno, nisam htela da me bilo ko dira, a onda je počela groznica."

Njena temperatura se deveti dan od postavljanja dijagnoze približila 39. podeljku. Međutim, par se vratio kući u SAD nakon oporavka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare