Zdravlje žene

Teretane imaju ograničen broj vežbača i posebne mere rada, ali to nije njihov najveći problem VIDEO

Od svih mera relaksacije zabrana koje je krizni štab doneo prošle nedelje, najviše polemika je izazvalo otvaranje teretana. One od juče mogu da nastave rad, ali većina to neće učiniti još neko vreme.

Utorak, 28.04.2020.

13:24

Izvor: Super žena

Teretane imaju ograničen broj vežbača i posebne mere rada, ali to nije njihov najveći problem VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Podeli:

Fitnes trener Miroslav Ilić ispričao je za TV Prvu kako izgledaju treninzi na dan otvaranja u teretani u kojoj on radi.

Dakle, na samom ulazu imaju barijeru za dezinfekciju obuće, na šanku pored koga svi moraju da prođu imaju sredstvo za dezinfekciju ruku i posle na izlazu iz svlačionice svako nastavlja da vežba sa maskama i rukavicama. Sprave posle korišćenja oduvek brišu dezinfekcionim sredstvima, pa to nije nova mera.

"Trudimo se da ispoštujemo sve što je Vlada RS propisala da bi mogli nesmetano da radimo dalje. Pored maski, rukavica, dezinfekcionih sredstava, imamo ventilaciju koja je već imala filtere za prečišćavanje vazduha. Jedini problem je disanje sa maskom preko lica. Probaćemo pa ćemo videti kako ljudi reaguju", kaže Ilić.

Ilić na to dodaje da dosta njegovih kolega iz drugih teretana neće da rade dokle god maske budu neophodne.

"Mi smo rešili da probamo, pa ćemo da vidimo. Trenutno primamo četiri do pet vežbača na jednog od dva trenera i tako će ostati dok se ne proglasi kraj vanrednog stanja."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.