Zdravlje žene

Za pomoć ženama koje trpe nasilje 20 SOS linija

Organizacija civilnog društva otvorile su 20 SOS linija za pomoć ženama koje trpe nasilje i one će biti otvorene 24 sata, saopštila je danas Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, UNWomen.

Četvrtak, 14.05.2020.

15:26

Izvor: Tanjug, Super žena

Za pomoć ženama koje trpe nasilje 20 SOS linija
Ilustracija/Foto: depositphoto/anyaberkut

Podeli:

SOS linije odgovor su na povećane tenzije i rizike od rodno zasnovanog nasilja tokom pandemije korona virusa, a otvorene su uz podršku Norveške ambasade u Srbiji i o tome je danas ugovore potisalo 20 organizacija civilnog društva u Srbiji.

Tako će žene suočene sa rizikom od rodno zasnovanog i porodičnog nasilja moći da pozovu i dobiju savete onlajn, kao i psihosocijalnu i pravnu pomoć.

U projekat su uključeni Udruženje Romkinja Osvit, Žene za mir Leskovac, Centar za devojke, Oaza sigurnosti, Viktimološko društvo Srbije, Udruženje Roma Novi Bečej, Centar za podršku ženama, Fenomena, Iz kruga - Beograd, Zrenjaninski edukativni centar - ZEC, SOS ženski centar Novi Sad, Atina, Ženski centar Užice, Odbor za ljudska prava Vranje, Iz kruga - Vojvodina, KC DamaD, Romski centar za žene i decu Daje, Peščanik, Udruženje žena Femina i SOS Vlasotince.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare