Zdravlje žene

Imala je preko 150 kilograma: Njena transformacija je inspiracija za sve nas FOTO

Tanen Ordunev (23) koja je imala 152 kilograma odlučila je da pomoću operacije želuca smrša i izgubi polovinu svoje kilaže, a veličinu haljine smanji za čak 14 brojeva!

Subota, 22.08.2020.

14:16

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Tanen kaže da je uvek imala višak kilograma, ali da joj se svest o tome promenila kada je u tinejdžerskim danima imala zdravstvene probleme.

"Odlučila sam da objavim fotografije i da se podsetim kakva nikada više ne želim da budem. Bila sam tako nezdrava i jadna. Sada se osećam i izgledam kao potpuno drugačija osoba. Kad pogledam stare fotografije, šokirana sam jer tada nisam smatrala da sam toliko ogromna".

Kilogrami su počeli da se gomilaju kada je napustila školu i svakodnevno bila u kući. Tada je živela na grickalicama i brzoj hrani.

"Oduvek sam bila bucka, a često sam držala dijete posle kojih su se kilogrami uvek vraćali. Nisam imala previše prijatelja, pa sam zato tugu gušila u hrani. Jela bih mekdonals za ručak, a kinesku hranu za večeru".

Da svoje loše prehrambene navike mora da promeni shvatila je nakon odlaska kod lekara u januaru 2017. godine.

"Doktor mi je utvrdio zdravstvene komplikacije sa 19 godina i rekao da sam na korak od dijabetesa. Posle godinu dana vežbanja i dijeta još uvek nisam dostigla šta sam želela, pa sam odlučila da se podvrgnem operaciji".

Tako se Tanin podvrgla želudačnom bajpasu, a u pitanju je procedura koja uključuje hiruške spajalice koje se koriste da bi stvorile male kesice na vrhu želuca.

"Operacija mi je spasila život. Postala sam društvena i zdrava osoba. Potpuno sam promenila svoj životni stil i obećala sebi da ću ga se pridržavati. U startu je možda teško, ali se u potpunosti isplati", zaključuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.