Da li estetski zahvati i vakcina idu zajedno? VIDEO

Pojavile su se indicije da fileri, hijaluron i silikoni mogu da izazovu alergijsku rekciju nakon primanja vakcine protiv koronavirusa. Da li je ovo samo dezinformacija?

Zdravlje žene | Super žena |
Podeli
Shutterstock/PICADORPICTURES
Shutterstock/PICADORPICTURES

"Kao i za svaki drugi lek, i za estetske intervencije mora da se određen vremenski period radi na kliničkim ispitivanjima. Bilo koji od simptoma da se javi, na primer glavobolja, pacijent treba da odustane od estetske operacije", rekla je za 150 minuta Prve TV doktorka estetske medicine Maja Jevđević.

Ona je navela studiju prema kojoj je tri od 30.000 pacijentkinja koje su primile Astrazeneku, dobilo i alergijsku reakciju posle hijeluronske injekcije. Mada ističe da je to zanemarljiv broj, ipak savetuje kako ali ne bi trebalo istovremeno raditi tretman i primati vakcinu protiv koronavirusa.

Bilo koja estetska injekcija da je u pitanju, nije pametno primati vakcinu, samo kako bi se pratili efekti intervencije. Kod žena koje prvi put dođu na injekciju hijeluronske kiseline ili botoks, dve nedelje se prati stanje kako bi mogle da se prijave bilo kakve nuspojave, objasnila je dr Jevđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu