Zdravlje žene

I dalje se čeka odgovor o vakcinaciji i vantelesnoj oplodnji

Udruženje Šansa za roditeljstvo zatražilo je danas odgovor zdravstvenih vlasti da li oni koji ulaze u proces lečenja neplodnosti i planiraju trudnoću treba da se vakcinišu i kada.

Ponedeljak, 01.03.2021.

11:25

Izvor: FoNet

I dalje se čeka odgovor o vakcinaciji i vantelesnoj oplodnji
Foto: Shutterstock/hedgehog94

Podeli:

Od septembra 2020. godine nesmetano se izvode komisijski pregledi i vantelesna oplodnja u Srbiji, a povećan je i broj finansiranih VTO postupaka, kao i starosna granica za ženu, podseća se u saopštenju.

Kada je bezbedno i koje su preporuke struke kada je u pitanju vantelesna oplodnja i lečenje infertiliteta, upitala je ovo udruženje.

Ne postoji zvaničan stav struke u Srbiji koja se bavi asistiranim reproduktivnim tehnologijama o vakcinaciji vremenu koje je neophodno da prođe nakon vakcinacije kako bi se započeo VTO postupak, dodaje se u saopštenju.

Pacijentima u Srbiji koji se suočavaju s problemom neplodnosti neophodan je jasan stav stručnih lica iz ove oblasti lečenja neplodnosti, ukazuje Udruženje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare