Zdravlje žene

Helsi rodila prvo dete, pobedila endometriozu FOTO

Pevačica Helsi (26) rodila je prvo dete a srećnu vest podelila je na Instagramu.

Ponedeljak, 19.07.2021.

19:33

Izvor: Super žena

Helsi rodila prvo dete, pobedila endometriozu FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Objavila je fotografiju na kojoj dete drži u naručju, a pored njih je njen dečko, scenarista Alev Ajdin.

"Zahvalnost. Za 'najređi' i euforičan porođaj", napisala je Helsi.

Otkrila je da su detetu dali ime Ender Ridli. Ender je, inače, popularno tursko ime koje u prevodu znači "retko".

Helsi je krajem januara na Instagramu otkrila da je trudna te je time iznenadila javnost. Ranije je govorila kako se bori s reproduktivnim zdravljem.

Pre četiri godine ispričala je da ima endometriozu, stanje u kojem endometrijum raste izvan materice, obično na drugim organima, poput jajnika i jajovoda. Endometrioza može uzrokovati neplodnost.

Kakve su posledice endometrioze, Helsi je saznala na najgori mogući način: imala je pobačaj u sred koncerta.

"Pre nego što sam uopšte shvatila šta to oboljenje znači za mene, izgubila sam bebu na sred svog nastupa. Zamislite taj osećaj: stojiš i gledaš u lica stotine tinejdžera dok ti krv natapa odeću, a ti gubiš deo svog života i znaš da moraš da dovedeš nastup do kraja", ispričala je svojevremeno pevačica za čuveni "Rolling Stone" magazin.

Helsi je sa samo 23 godine zamrzla jajne ćelije, jer nije želela da zbog endometrioze ostane bez potomstva. Ljudima sa endometriozom obično se preporučuje da zamrznu jaja u mlađem dobu. Studije pokazuju da vantelesna oplodnja može biti uspešna kod nekih žena sa ovom bolešću - posebno kada se oplode jajašca dobrog kvaliteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare