Zdravlje žene

Kako prepoznati postporođajnu depresiju

Tema današnje emisije "150 minuta" je bila postporođajna depresija. O tome je govorila Milica Marković, majka dvoje dece.

Četvrtak, 04.11.2021.

15:09

Izvor: Super žena

Kako prepoznati postporođajnu depresiju
Foto: Printscreen TV Prva

Podeli:

"Sve je počelo desetak dana pre porođaja, kada smo saznali da je moj tata teško bolestan i da ima karcinom pluća. Tu je krenula borba i stresovi. Porodila sam se brzo i prirodnim putem, ali su se nizali problemi - korona, mama nije mogla da mi pomogne zbog tatine bolesti. Ipak, imala sam pomoć i podršku supruga. On je brinuo o našem starijem detetu, a ja sam bila vezana za bebu", rekla je.

Podrška porodice joj je u tim momentima veoma značila:

"Podrška supruga mi je značila, ali i podrška moje majke. Obratila sam se i svojoj prijateljici koja je psiholog. Ona mi je poslala testove i na toj skali depresivnosti, da tako kažem, rezultat je bio 39. Jedno od pitanja je bilo da li razmišljam o samoubistvu, jedan od dogovora je bio "da, ali se ne bih ubila. I to je bio moj osećaj", rekla je Milica.

Celokupan prilog pogledajte u video-materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare