Zdravlje žene

Pevačica o bolesti od koje je izgubila vid: "Tražila sam od Boga da me uzme"

Pevačica Nika Antolos pre nekoliko godina rekla je da joj je dijagnostifikovana multipla skleroza (MS), a danas kaže da nema ni traga bolesti zbog koje nije mogla da hoda i zbog koje je oslepela na jedno oko.

Nedelja, 07.11.2021.

13:45

Izvor: B92

Default images

Podeli:

"Toliko sam dobro, Bogu hvala, da ne mogu da se poistovetim sa onom Nikom od pre dve godine. Danas mi se to razdoblje čini toliko stranim", rekla je pevačica u jednoj televizijskoj emisiji.

Prisetila se trenutka kada joj je bolest dijagnostifikovana.

"U sekundi mi je kroz glavu prošlo milion pitanja. Onda sam rekla Bogu da ću prihvatiti ako On misli da ja to mogu. Tada sam doživela olakšanje i mir koji me je pratio tokom cele terapije", kaže.

Najteže joj je bilo, kaže, kada nije mogla da hoda i nije imala snage ni za šta. Rekla je da je izgubila vid potpuno na levom oku i da je proživljavala veliku bol. Zavisila je od drugih, od njihove pomoći.

"U jednom trenutku rekla sam da mi je dosta i tražila sam od Boga da me uzme", rekla je.

Ipak, vera joj je sačuvala mentalno zdravlje i dala joj snage.

"Niko od nas ne zna kad mu je poslednji dan u životu. Zato je glupost strahovati od bilo kakve dijagnoze jer od toga nećeš moći da vidiš šta se predivno iza toga krije. Od nas zavisi hoćemo li ići putem vere ili ne", kaže Nika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare