Konstantno ih jedemo, a nismo ni svesni da su ove namirnice glavni krivci za pojavu celulita

Iako je celulit sasvim normalna pojava kod žena, nekima od njih on naročito smeta i na sve načine pokušavaju da ga se reše. Kako biste smanjili njegovu pojavu, postoji spisak namirnica koje bi ipak trebalo da izbegavate.

Zdravlje žene | klix.ba/I.S. |
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Beli hleb

On je izvor natrijuma. Prema podacima Centra za konotrlu i prevenciju bolesti beli hleb spada među 10 najboljih izvora natrijuma u ishrani Amerikanaca. Ako jedete beli hleb, sav taj natrijum, odnosno rafinirani ugljeni hidrati, podstiču stvaranje celulita. Ako volite da jedete hleb i nijedan obrok ne možete zamisliti bez njega, najbolji izbot je hleb od celog zrna.

Punomasna mlečna hrana

Istraživanja su pokazala da je samo jedan obrok sa visokom količinom masti narušio vaskularni sistem. Preterano konzumiranje sladoleda i drugih sličnih proizvoda će stvoriti dodatni pritisak u krvnim sudovima, što dovodi do izraženije pojave celulita.

Krofne i kolači

Oni su savršeni recept za celulit. Naravno od povremenog konzumiranja krofni od jabuka nećete odmah dobiti celulit na nogama i stomaku, ali ako vam ove poslastice pređu u naviku, primetićete nepoželjne posledice.

Pica

Ne samo što sadrži visok nivo kalorija i zasićenih masti, sadrži i obilje natrijuma. Mocarela sir, sos i suhomesnati proizvodi isto imaju negativan efekat. Takođe, natrijum podstiče zadržavanje tečnosti u organizmu. Kada se tečnost nakupi u krvnim sudovima, masne ćelije celulita čini uočljivijim. U tim situacijama, najblje je da napravite picu koristeći namirnice sa malom količinom natrijuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 7 sledeca idi na stranu