Zdravlje žene

Da li abortus treba da se zabrani u Srbiji VIDEO/ANKETA

U Beogradu danas počinje svetski samit protiv abortisa. Da li je reč o uvertiri za ukidanje parava žena na prekid trudnoće na sopstveni zahtev, zašto se ovaj samit organizuje baš sada? Da li treba da se zabrani u Srbiji abortus? U emisiji jutro o ovoj temi razgovarali su doktor Vanja Milišević i Aleksandra Mališić iz organizacije BEFEM.

Četvrtak, 11.05.2023.

11:50

Izvor: TV Prva

Da li abortus treba da se zabrani u Srbiji VIDEO/ANKETA
Foto: Printscreen TV Prva

Podeli:

Voditeljka je naglasila da je ovo onlajn kongres i pitala je doktora da li je ovaj skup potreban:

"Naravno da sam za sve što podržava bolji, normalniji život i mislim da bilo ko normalan nema ništa protiv da se bilo šta održava što je za život. Kad tako postaviti stvari, čini se da je tema nametnuta. Znate, priča se da li ste protiv abortusa. Ako pojednostavnimo i uđemo u suštinu od same reči abortus, mi prevodimo kako odgovarama, a ne kako jeste. A znači nešto odbacuje, ne prima... Isticao sam da je porođaj prirodan prekid trudnoće, sve ostalo je nasilno, namerno...", rekao je doktor.

Aleksandra Mališić je istakla da ova konferencija nije potrebna i da dodatni problemi nisu potrebni:

"Mi ovde ima probleme kao što su siromaštvo, nepoštovanje radnih prava, zdravstvena zaštita". Dodala je da se žene susreću sa problemima da zakažu ginekologa, da se dugo čeka...

Celokupan prilog pogledajte u video materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare