Doktorka otkriva da li je opasno spavati sa tamponom

Kada smo u menstrualnom ciklusu, ne postoji ništa bolje od toga da se udobno smestimo i odspavamo i barem na tren zaboravimo neprijatne bolove. Međutim, kada se uveče ušuškamo u krevet, suočeni smo s dilemom - hoćemo li spavati s tamponom ili bi ipak trebalo da stavimo uložak? Doktorka za žensko zdravlje Suzana Unsvort za portal Metro otkrila je šta struka misli o spavanju s tamponom.

Zdravlje žene | index.hr |
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Sigurnosni savet u vezi s tamponima je da se mogu koristiti najviše osam sati. Ako se koriste duže od osam sati, to povećava rizik od sindroma toksičnog šoka, ozbiljnog, ali retkog infekcijskog procesa koji uzrokuje septikemiju. Stoga, ako provedete manje od osam sati noću u krevetu, možete ih koristiti", objašnjava ona, koja ipak nije oduševljena tom praksom.

"Kao zdravstveni radnik opšte bih savetovala izbegavanje spavanja s tamponom. Takođe savetujem svim svojim pacijentkinjama da uvek pažljivo biraju tampone. Naime, žene bi trebalo da koristite isključivo tampone koji imaju najbolju moguću moć upijanja."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 6 sledeca idi na stranu