Kako u današnje vreme kuca biološki sat?

Dok je stopa trudnoće žena mlađih od trideset godina, pala od 1990. godine, stopa trudnica starijih od trideset godina se penje.

Četvrtak, 12.12.2013.

11:34

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Kako u danasnje vreme kuca bioloski sat? Prema istrazivanju Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, broj zena koje izmedju trideset i pete i trideset i devete godine ostaju u drugom stanju se povecao za trideset odsto. “Ocekuje se da se zene do tridesetih godina posvete karijeri i obrazovanju, a osnivanje porodice ostave za kasnije,” izjavila je Rejcel Dzojs, visi naucni saradnik sa Gutmaher instituta. Izmedju 2000. i 2009. godine stopa trudnoce je pala za dvanaest odsto, ili gotovo sest miliona trudnoca. Stopa abortusa je takodje opala u periodu izmedju 1990. i 2000. godine. Stopa tinejdzerskih trudnoca je dozivela istorijski pad u 2009. godini kod devojcica izmedju 15 i 17 godina (53 odsto nize) i 18 i 19 godina (36 odsto nize). Istrazivanje je pokazalo da sve vise tinejdzerki odlaze prvi seksualni odnos i koriste efikane metode kontracepcije. Foto: photostock/FreeDigitalPhotos.net Super zena Dok je stopa trudnoce zena mladjih od trideset godina, pala od 1990. godine, stopa trudnica starijih od trideset godina se penje. Dok je stopa trudnoce zena mladjih od trideset godina, pala od 1990. godine, stopa trudnica starijih od trideset godina se penje.

Prema istraživanju Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, broj žena koje između trideset i pete i trideset i devete godine ostaju u drugom stanju se povećao za trideset odsto.

“Očekuje se da se žene do tridesetih godina posvete karijeri i obrazovanju, a osnivanje porodice ostave za kasnije,” izjavila je Rejčel Džojs, viši naučni saradnik sa Gutmaher instituta.

Između 2000. i 2009. godine stopa trudnoće je pala za dvanaest odsto, ili gotovo šest miliona trudnoća.

Stopa abortusa je takođe opala u periodu između 1990. i 2000. godine.

Stopa tinejdžerskih trudnoća je doživela istorijski pad u 2009. godini kod devojčica između 15 i 17 godina (53 odsto niže) i 18 i 19 godina (36 odsto niže).

Istraživanje je pokazalo da sve više tinejdžerki odlaže prvi seksualni odnos i koriste efikane metode kontracepcije.

Foto: photostock/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare