Poverenje mladih u vakcinaciju "poljuljale" društvene mreže

Subota, 16.10.2021.

11:26

Izvor: B92

Poverenje mladih u vakcinaciju

Podeli:

U Domu učenika srednjih škola "Milutin Milanković" u Beogradu po prvi put u Srbiji je organizovana tribina na kojoj su srednjoškolci mogli da pitaju lekare i članove Kriznog štaba sve što ih zanima o vakcinama i koronavirusu. U tom domu gotovo niko od učnika nije vakcinisan.

Posle tribine ni jedan od prisutnih učenika nije promenio mišljenje.

Direktor doma za srednjoškolce Nenad Milenović, ističe da je jedan od motiva za pokretanje tribine želja za edukacijom mladih i motivaciji ka imunizaciji protiv koronavirusa.

"Ta ideja sa tribinom je izutzetno bitna i to je samo prvi korak ka povećanju broja vakcinisanih, vrlo mali broj mladih koji su imunizovani govori da treba da se uloži napor u tome da se procenat poveća", rekao je on za TV Prva.

Izvori informacija su po Milenoviću glavni problem, kao i da su pogrešno prenete činjenice na omladinu uticale da formira svoj stav.

"Nije problem imati stav, imati mišljenje, tribina je bila neophodna upravo da bi mi odgovorili na nedoumice mladih, često su izvor tih nedoumica kontradiktorne informacije, koje čuju sa više strana, medija, društvenih mreža ili poznanika, te se onda dolazi do stava da se mladi ipak neće vakcinisati", rekao je Milenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare