Aktuelno

A šta kažu stručnjaci: I ona ljubi sina u usta

Izlazak sa decom u Muzej sladoleda za Gven Stefani je bio odličan povod da se zabavi i podetinji. Jedan gest bio je povod da je javnost napadne.

Utorak, 22.08.2017.

10:44

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

we are so lucky that Gwen shares her life with us ❤️❤️❤️ #gwenstefani #zuma #aww

Објава коју дели Gwen Stefani Obsessed (@obsessedwgx) дана

Kao i nedavno manekenka Hajdi Klum(a pre njih i mnoge druge javne, a i nepoznate ličnosti ) Gven je u zabavi sa decom poljubila srednjeg sina u usta. Kingstona (9), Zumu (7) i Apola (20 meseci) uživali su u vremenu provedenom sa mamom, ali je javnost tačnije deo javnosti i ovog puta bio- zabrinut.

Sa psihološkog aspekta zapadnoevropska kultura ne vidi ništa neobično u ovom gestu, ako je reč o maloj deci. Kada su starija u pitanju otvaraju se razna tumačenja. Nama je taj običaj, ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama prilično sporan.

Psiholog Branka Timša objasnila je svojevremeno da sam čin ovlaš poljupca ne može da ostavi trajne posledice, niti da utiče loše na dete.

"Postoji taj socijalni segment u kojem poznate ličnosti na taj način skreću pažnju, ali ovaj trend nije toliko zastupljen kod nas, niti je deo naše tradicije, kulture i načina odgajanja dece. Ali ukoliko taj čin dolazi od emotivno zrelih osoba, onda nema bojazni od posledica, naročito ukoliko govorimo o deci uzrasta tri ili četiri godine. Ukoliko se to nastavi i nakon tog uzrasta, treba imati u vidu da će na taj način deca kasnije ulaziti lakše u bliske odnose sa nepoznatim ljudima. Naravno, treba uzeti u obzir i koliko se učestalo to događa", rekla je.

for anyone who is ever having a bad day just look at these photos 🤗😍 #gwenstefani #fam #goals

Објава коју дели Gwen Stefani Obsessed (@obsessedwgx) дана

Sprinkles Queen #gwenstefani 🍭🍦👍🏻💕🎉 OG posted by @loveforgwen

Објава коју дели Gwen & Blake Fans (@gwenandblake) дана

A ako se izuzmu psihološki momenti, svi su saglasni da je ljubljenje deteta u usta nehigijenski, njime mogu da se prenesu bakterije deci, i to one na koje su odrasli otporni.

Američka akademija za parodontologiju savetuje mamama da izbegavaju ljubljenje beba u usta jer u ustima novorođenih beba nisu prisutne bakterije koje uzrokuju propadanje zubi i parodontalne bolesti, a mogu se prenositi jednostavnim poljupcem u usne. Naime, kada ta bakterija dođe do detetovih usta, ona počinje da pretvara šećer iz hrane i pića u kiselinu koja uništava zube.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare