Sujeta, spletke, tračevi: Kako su loše drugarice uništile "Seks i grad"

Godine razdora kojima su prikrivane nesuglasice sada su prošlost. Kulturna, saosećajna poruka Sare Džesike Parker bivšoj koleginici Kim Katral povodom smrti brata eskalirala je paljbom seksi Samante. I fanovi, publika i kritičari ostali su u šoku. Raspleta sasvim sigurno neće biti, pomirenja ni u najavi, jer je Kim isključila sve dalje mogućnosti, a strani mediji sada samo tumače ovaj neverovatni skandal koji je potresao Holivud.

Životi poznatih | Super žena |
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Kada je Sara postovala da saoseća sa Kim povodom smrti Krisa, njenog brata, nije slutila kako će biti okarakterisana u trenu. Kao "neprijatelj i ne - porodica".

Usledio je virtuelni odgovor koji je svakako bio malo preuveličan.

Kim je između ostalog napisala da ju je Sarino saučešće samo podsetilo koliko je bila okrutna onda, a koliko je takva ista i u sadašnjosti, bez daljeg objašnjavanja, navođenja o čemu se radi.

Ipak, svetski mediji sada tumače da nisu samo pare bile razlog za svađe i prepirke, a da je bilo dana kada sa Kim Katral nisu razgovarale ni Kristin Dejvis ni Sintija Nikson.

#SexandtheCity

A post shared by Kim Cattrall (@kimcattrall) on

Kako su to rešili "Prijatelji"

Sara je, prema pisanju stranih medija, bila plaćena milion dolara za epizodu, a ostale glumice 350.000 dolara. U seriji "Prijatelji" svi su isto bili plaćeni po epizodi. Taj iznos se u slučaju serije "Prijatelji" razlikovao do sezone do sezone.

Tako je sindrom "loših drugarica" narušio odnose u seriji koja je propagirala upravo suprotno - žensku solidarnost i večno prijateljstvo, "srodne duše" među drugaricama.

U stvarnosti one su bile sasvim drugačije. Čak, navodi "Dejli mejl" (Daily mail), nije bilo ženskog ćaskanja ni tokom šminkanja, pripremanja scena. Razdor je svakog dana bio sve veći - od statusa, scena, seksi scena i golotinje koja se zahtevala od svake glumice pojedinačno. Sve je vremenom postajalo problem i teret.

Istina je da je Sara jedina bila poznata široj publici i pre serije "Seks i grad", kao i daje izdejstvovala poslovni aranžman zahvaljujući prijateljstvu sa producentima.

Ali, istina je takođe bila i da joj je s vremenom bilo sve teže da se bori sa izazovnim i vulkanskim šarmom njene koleginice Kim Katral, koja je kroz lik Samante zaista uspela da izgradi sebe kao glumicu i osvoji publiku širom sveta.

Koliko su Kim smetale razmirice u periodu od 1998. do 2004. koliko je trajalo snimanje serije, pokazuje i njena odluka da odbije snimanje trećeg nastavka filma "Seks i grad".

Foto: Getty
Foto: Getty

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 69 sledeca idi na stranu