Aktuelno

Venčanje godine u Španiji: Udala se ćerka šestog najbogatijeg čoveka na svetu

Marta Ortega, ćerka milijardera Amancija Ortege, šestog najbogatijeg čoveka na svetu, čije se bogatstvo procenjuje na 63,8 milijardi dolara izrekla je sudbonosno "da" Karlosu Toreti na intimnoj ceremoniji u porodičnoj kući u Galiciji, nakon koje je usledila raskošna večera za brojne zvanice.

Utorak, 20.11.2018.

11:50

Izvor: tportal.hr

Venčanje godine u Španiji: Udala se ćerka šestog najbogatijeg čoveka na svetu
foto: Getty

Podeli:

Naslednica carstva Inditeks, u čijem sklopu se nalaze modni brendovi Zara, Berška, Pul end ber, Stradivarijus, Masimo Duti, Ojšo, Zara houm i Uterqüe, u petak je uplovila u bračnu luku, a to je bio uvod u vikend prepun slavlja i zabave, koji je uključivao koktel zabave i svečane večere za zvanice koje su pristigle iz svih krajeva sveta.

Plavokosa 34-godišnja Marta odabrala je neobičnu, ali prelepu venčanicu s potpisom modne kuće Valentino, a mladence je ovekovečio slavni fotograf Piter Lindberg.

Marta je najmlađa od troje Ortegine dece, a zaposlena je kao kreativni konsultant u Zari. Strastvena je jahačica već godinama, a pre šest godina udala se za poznatog španskog jahača Sergija Alvareza Mojea, s kojim ima petogodišnjeg sina Amancija juniora. Par se razveo nakon manje od tri godine braka, a mlada bogatašica je novu ljubav pronašla sa Karlosom Toretijem.

Njen novi izabranik i sam je deo modnog sveta, on je sin modnog dizajnera Roberta Toreta, a živeo je i radio u Njujorku, gde je bio agent modelima poput Adrijane Lime i Kendal Džener.

Nakon intimne ceremonije venčanja, kojoj su na zahtev mladenaca prisustvovali samo članovi porodice i bliski prijatelji, a koja se održala u rodnom gradu njenog oca, Korunji, usledilo je raskošno slavlje u kraljevskom jaht-klubu.

Mladencima je nazdravljalo oko 400 zvanica, među kojima su se našla i neka poznata imena kao što su unuka pokojnog grčkog brodovlasnika Aristotela Onazisa, Atina Onazis, i Džesika Springstin, ćerka muzičara Brusa Springstina, s kojima Marta deli strast prema jahanju.

Baš poput svog oca, Marta živi povučenim životom i izbegava intervjue i o njoj se vrlo malo zna.

Njeno venčanje bila je i retka prilika da fotografi objektivom 'ulove' njenog oca, osnivača i vlasnika Inditeksa, koji je poslovno carstvo izgradio na modnom biznisu, a prvi brend mu je bio megapopularna Zara. Ortega je poznat kao biznismen koji se ne pojavljuje u javnosti niti ikad daje intervjue.

Forbs procenjuje da zaradi više od 400 miliona dolara godišnje samo od dividendi, koje uglavnom ulaže u nekretnine širom sveta, od Madrida, Barselone, Londona, Čikaga, Majamija do Njujorka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare