Mis Papue Nove Gvineje oduzeta kruna zbog tverkovanja na Tiktoku VIDEO

Mis Papue Nove Gvineje Lusi Maino oduzeta je kruna nakon što je na Tiktoku (TikTok) podelila video-snimak u kome se vidi kako tverkuje.

Životi poznatih | Tanjug |
Podeli
Foto: Ilustracija/Shutterstock/Jade ThaiCatwalk
Foto: Ilustracija/Shutterstock/Jade ThaiCatwalk

Kritičari navode da incident sa tverkovanjem - vrstom plesa - otkriva duboko usađenu kulturu mržnje prema ženama u toj zemlji.

Lusi Maino (25), koja je bila i kapetanica ženskog fudbalskog tima Papue Nove Gvineje, suočila se sa intenzivnim uznemiravanjem nakon što je na Tiktoku podelila video-snimak na kome se vidi kako tverkuje, preneo je britanski dnevnik "Gardijan".

Iako su video-snimci na kojima se tverkuje uobičajeni na ovoj aplikaciji, kritičari su naveli da njen snimak, koji je sada izbrisan, ne priliči da bude uzor drugima.

Posle objavljivanja snimka, Lusi Maino je "oslobođena" svojih dužnosti kao mis Papue Nove Gvineje, naveo je Komitet za izbor mis Pacifičkih ostrva Papue Nove Gvineje (MPIP PNG).

"Naša osnovna svrha je osnaživanje žena, mi smo jedinstvena platforma koja promoviše kulturno nasledje, tradicionalne vrednosti i deljenje kroz turizam i ljude", naveo je Komitet u saopštenju.

MPIP PNG promoviše vrline poput samopouzdanja, sopstvene vrednosti, integriteta i rada u zajednici sa paralelnim fokusom na obrazovanje, istakli su oni.

Alen Berd, guverner Istočnog Sepika i kopredsedavajući Koalicije parlamentaraca protiv rodno zasnovanog nasilja, osudio je uznemiravanje Lusi Maino na internetu, napisavši na društvenim mrežama: "Kakvo je to društvo koje ne osuđuje mučenje i ubijanje žena, a uznemiri se kada mlada žena uradi video-snimak u kome pleše?"

Bivša mis Papue Nove Gvineje, koja nije želela da bude imenovana, izjavila je da je incident pokazao duboko ukorenjenu mržnju prema ženama u zemlji.

"Sigurna sam da bismo se svi smejali ili čak pohvalili ukoliko bi muška javna ličnost uradila (video-snimak) na Tiktoku", rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 28 sledeca idi na stranu