Aktuelno

Transformacija oskarovca: Od isklesanog gladijatora do pivskog stomaka

Novozelandski glumac Rasel Krou (57), osim glumačke karijere, po kojoj je uveliko prepoznatljiv, još je i muzičar i pevač, koji iza sebe ima i nekoliko albuma.

Četvrtak, 08.04.2021.

15:16

Izvor: 24sata

Transformacija oskarovca: Od isklesanog gladijatora do pivskog stomaka
Foto: Profimedia

Podeli:

Ipak najpoznatiji je po svojim filmskim ulogama. Svetsku slavu postigao je filmom "Gladijator", zbog kojeg je osvojio filmski svet. Godine 2000. dobio je i Oskara za glavnu mušku ulogu, dok je 1999. i 2001. za filmove "The Insider" i "A Beautiful Bind" takođe bio nominovan za Oscara.

Prati ga reputacija glumca koji lako plane. Od 1999. do 2005. godine nekoliko puta se našao u problemu sa zakonom. Svađao se ispred australijskog hotela, javno izvređao reditelja Malkoma Džerija, potukao se sa biznismenom Erikom Votsonom i telefonom gađao policajca u Njujorku. Zbog incidenta sa policajcem, Krou je morao da plati veliku odštetu.

Od 2003. do 2018. godine bio je u braku s glumicom Danijel Spenser (51). Sa njom ima dva sina, Čarlsa (17) i Tenisona (14). Krajem marta snimljen je kako igra tenis sa 26 godina mlađom devojkom Britni Terio (30).

*ALT

Poslednjih godina Krou se veoma opustio, dobio je višak kilograma, koje se ne trudi da sakrije, dok mu je brada zapuštenija. Priprema uloge za film "Besan" jedan je od razloga zašto se zapustio toliko, ali čini se da mu to ni ne smeta. Tokom gostovanja u emisiji Dejvida Letermana 2010. rekao je da je 36 godina pušio više od 60 cigareta dnevno.

Oskarovac voli sport, pogotovo australijski ragbi. Uz to voli i kriket, a veliki je obožavatelj fudbalskog kluba Lids iz Engleske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.