Aktuelno

Kako se Penelope Kruz (47) menjala kroz godine FOTO

Španska glumica, koja je karijeru započela sa 18 godina i koja je i danas jedina španska glumica koja je osvojila Oskara, napuniće sutra 47 godina.

Utorak, 27.04.2021.

13:10

Izvor: superžena

Kako se Penelope Kruz (47) menjala kroz godine FOTO
Foto:Profimedia

Podeli:

Imala je samo 18 godina kada je glumila u filmu "Šunka, šunka", a Oskara je dobila za najbolju sporednu ulogu u filmu "Ljubav u Barseloni".

Uloga u filmu "Šunka, šunka" (1992) po mnogo čemu je značajna za nju - to joj je i prva glavna uloga, a u filmu je glumila sa Havijerom Bardemom, koga je tada upoznala i za kojeg će se, decenijama kasnije, udati.

*ALT

Zabavljala se sa Tomom Kruzom i Metjuom Maakonahijem, ali se 2010. godine udala za Havijera Bardema, sa kojim se zabavljala od 2007. godine. Dizajnira nakit i torbe za jednu japansku modnu kuću, bila je zaštitno lice mnogih kozmetičkih brendova, a često je proglašavana za jednu od najlepših žena sveta.

*ALT

Godinu dana pre filma "Šunka,šunka" pojavila se u jednoj epizodi francuske erotske serije, potpuno naga. Napredak u karijeri doneo joj je film sa Tomom Kruzom "Nebo boje vanile". Poznato je da su se oni zaljubili jedno u drugo na snimanju ovog filma, u periodu kada se Kruz razvodio od Nikol Kidman. Razišli su se zbog njegove posvećenosti Sajentološkoj crkvi.

*ALT

Sa suprugom Havijerom Bardemom ima dvoje dece, a zajedno su snimili četiri filma. Bliska je prijateljica sa Salmom Hajek, a sa sestrom Monikom, takođe glumicom, posvećena je dizajniranju. Proslavljeni reditelj Pedro Almodovar naziva je svojom muzom.

Jednom prilikom je ispričala da je, kada je stigla u Ameriku, znala samo dve rečenice: "Kako si" i "Želim da snimam sa Džonijem Depom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.