Aktuelno

"Ona je takva, strastvena i zato je volim": Kako su se zavoleli Penelope Kruz i Havijer Bardem

Poput većine uspešnih, lepih, slavnih parova, ovaj španski ljubavni glumački duo svoju privatnost, od početka veze (2007), drži daleko od znatiželjnih očiju javnosti i medija.

Ponedeljak, 03.05.2021.

21:39

Izvor: B92

Iz filma "Šunka,šunka"/Foto: Profimedia

Podeli:

Novinaru magazina CQ, koji je radio intervju sa glumcem, pošlo je za rukom da pre nekoliko godina izvuče nekoliko reči od Havijera Bardema o privatnom životu.

Naravno, priča je krenula od filma "Šunka, šunka" Bigasa Lune iz 1992. godine, kada su se Penelope i Havijer prvi put sreli:

"Da li je bilo hemije? Naravno! Dovoljno je da pogledate film, on je dokument te hemije, ostvarenje koje ćemo pokazivati deci i unucima. Privlačnost je postojala od starta, ali ona je bila maloletna. Imala je tek 16 godina kada smo snimali, a ja 21, te se ništa nije moglo ni desiti. Bilo je vrlo hrabro od njenih roditelja da joj daju da u tako mladim godinama snimi jedan vrlo provokativan film, pun eksplicitnih scena seksa. Kada bi moja ćerka meni donela u tom uzrastu takav scenario, nema tih para zbog kojih bih joj dozvolio da snima taj film. Nema šanse."

Havijer i Penelope više nisu sarađivali na nekom filmu, ali su ostali u kontaktu i povremeno se viđali na dodelama filmskih nagrada. Tako je bilo sve do 2007. godine, kada ih je na setu spojio Vudi Alen i njegov film "Ljubav u Barseloni".

"Da, opet smo radili zajedno i opet je hemija bila više nego očigledna, ali ništa se nije dešavalo. Ne znam da li iz neke stidljivosti da se napravi prvi korak ili iz želje da budemo maksimalno profesionalni. U svakom slučaju, ništa se nije dogodilo i došao je poslednji dan snimanja, kada mi je prošlo kroz glavu: Mi moramo da se napijemo! Srećom, zajednički prijatelj je priredio žurku, i ostalo je istorija. Hvala bogu (smeh)!"

Iz filma "Ljubav u Barseloni"/Foto:Profimedija

Havijer i Penelope imaju sina Lea i ćerku Lunu, a na pitanje koliko je Penelope slična liku koji glumi u filmu Vudija Alena, Havijer je rekao:

"Oh, čoveče! Vrlo! Ima ona taj vatreni temperament. Postoje scene u kojima se svađamo i ona me gađa tanjirima. Imao sam te momente kada sam se zapitao da li mi to treba. Ali ona je takva, strastvena i zbog toga je volim, zbog toga me je od početka privukla. Ona nije samo lepa, već je i najseksepilnija žena na svetu."

Venčali su se u tajnosti u julu 2010, u kući svog prijatelja na Bahamima. Iako nikada nije javno potvrđeno, veruje se da su se venčali u kući Lenija Kravica, koji malo živi u Parizu, malo na Bahamima. On je prijatelj para i oni su mu česti gosti.

Foto: Profimedia

"Roditeljstvo je najveća i najradikalnija životna promena koju sam iskusio. Kad sam postao otac, život mi se okrenuo naglavačke. Otada svoje vreme i obaveze prilagođavam potrebama naše dece i najsrećniji sam kada sam s njima. Najvažnije mi je da budem dobar otac i što bolji suprug, a za to je potrebno vreme, jer se odnosi grade kroz zajednička iskustva i posvećenost", kaže glumac, koji potpuno preuzima brigu o deci kad mu je supruga na snimanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.