Aktuelno

Džordž Kluni puni 60 i evo kako se menjao tokom godina (FOTO)

Proslavljeni američki glumac Džordž Kluni danas ulazi u sedmu deceniju života.

Četvrtak, 06.05.2021.

11:12

Izvor: superžena

Džordž Kluni puni 60 i evo kako se menjao tokom godina (FOTO)
Foto: Profimedia

Podeli:

Jedan od najvećih holivudskih šmekera Džordž Kluni je rođen je 6. maja 1961. godine u Leksingtonu, gradu američke države Kentaki. Ima irske, engleske i nemačke krvi. Njegova majka Nina je bila gradska poslanica, a otac Nik Kluni novinar i prezenter.

Kao dete bio je zainteresovan za košarku i bejzbol, čak je pokušao da uđe u bejzbol tim "Sinsinati reds", ali nije primljen. Studirao je novinarstvo na Univerzitetu Nortdern Kentaki, ali ga nije završio. Tokom studiranja radio je kao prodavac ženskih cipela, na građevini i pakovanju duvana.

Njegov život se promenio od 1978. godine, kada je počeo da glumi u mini-seriji "Centennial" i od tada počinje njegov razvojni put u glumačkim, filmskim i TV vodama.

*ALT

Ipak, postao je poznat kao veliki zavodnik i miljenik publike devedesetih i kasnije u seriji "Urgentni centar", gde je igrao lik doktora Daglasa Daga Rosa. Dušogodišnji angažman u seriji prekidao je s vremena na vreme, jer je radio na drugim projektima kao što su filmovi "Od sumraka do svitanja", "Jednog dana", "Mirotvorac", "Betmen i Robin".

*ALT

Često je bio samokritičan o ulogama koje je igrao, pa je jednom izjavio: "Jedini način na koji možeš da pričaš iskreno o stvarima je ako pričaš o sebi. Primera radi, kada sam rekao da je "Betmen i Robin" očajan film, zapravo sam govorio da sam ja bio očajan u njemu, jer je to istina".

Tokom dvehiljaditih usledio je rad na brojnim filmovima, koji su mu doneli mnoge nagrade - "Sirijana", "Dobri Nemac", "Spaliti nakon čitanja", "Razvedi me, zavedi me", "Ocean 11" i mnogi drugi.

Kluni je osvojio dva Oskara, jednog za najboljeg sporednog glumca za ulogu u filmu "Sirijana" i drugog kao jedan od producenata najboljeg filma "Argo", kao i nagrade BAFTA i Zlatni globus. Za ulogu u "Potomcima" osvojio je nagradu Zlatni globus.

*ALT

Njegov privatni život obeležile su veze sa lepoticama kao što su Keli Preston, Kameron Dijaz, model Lisa Snoudon, Linda Tompson, Sara Larson. Džordž je otkrio da je dugo bio uveren kako se nikada neće oženiti, niti će imati decu. Uostalom, bio je naširoko poznat kao najpoželjniji neženja u Holivudu.

*ALT

Ipak posle brojnih veza u septembru 2014. godine venčao se u Veneciji sa Amal Alamudin, poznatom britansko-libanskom advokaticom. Par je u junu 2017. godine dobio blizance, devojčicu Elu i dečaka Aleksandra, a glumac je povodom toga izjavio:

"Punih 36 godina bio sam onaj lik koji bi, kada bi dete počelo da plače, pobegao glavom bez obzira. Odjednom, postao sam potpuno drugačiji tip, onaj s decom. Ceo život bio sam uveren da se neću oženiti, da neću imati decu. Da ću se jednostavno posvetiti poslu, dobrim prijateljima i tako će mi život biti ispunjen. Da mi je život zapravo isprazan nisam znao dok nisam upoznao Amal. Tada se sve promenilo i priznao sam sebi kako sam zaista bio usamljen. Nikada nisam bio u poziciji da mi je nečiji život važniji od sopstvenog, a onda dodajte još dva mala bića koja treba nahraniti."

*ALT

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.