Arči danas napunio dve godine, čestitke i od kraljevske porodice

Članovi britanske kraljevske porodice poslali su rođendanske poruke Arčiju, sinu princa Harija i njegove supruge Megan, koji je u četvrtak napunio dve godine i koji je ranije ove godine bio u središtu jedne od najvećih porodičnih kriza u proteklih nekoliko decenija.

Životi poznatih |
Podeli
Avgust,2020. godine/Foto: Profimedia
Avgust,2020. godine/Foto: Profimedia

Arči Mauntbaten Vindzor, kako mu je puno ime, sedmi po naslednom redu za britanski presto, rođen je u londonskoj bolnici Portland u maju 2019, a sada živi s roditeljima u Los Anđelesu, nakon što su napustili Britaniju i prošle godine se povukli s kraljevskih dužnosti.

"Želim Arčiju Mauntbaten-Vindzoru danas srećan drugi rođendan", stoji u poruci objavljenoj na Tviteru kraljice Elizabete, a slične želje poslali su i Arčijev deda, prestolonaslednik princ Čarls, i njegovi stric i strina - princ Vilijam i supruga Kejt.

Arči je postao središte spora i pogoršanja odnosa princa Harija i 95-godišnje kraljice, te ostatka kraljevske porodice nakon što su njegovi roditelji napustili kraljevske dužnosti.

U intervjuu s Oprom Vinfri, Megan (39), ćerka crnkinje i belca, rekla je da je jedan neimenovani član kraljevske porodice, pre nego što se Arči rodio, pitao koliko bi njegova koža mogla biti tamna.

Te tvrdnje podstakle su princa Vilijama da porekne da su Vindzori rasisti, a kraljica je objavila da su pitanja o rasi zabrinjavajuća, ali da "neka sećanja mogu da variraju".

Nove fotografije malog Arčija nisu objavljene, iako smo navikli da nas kraljevska porodica za rođendan njihovih članova obraduje novim fotografijama, posebno dece, koju javnost nema prilike često da vidi.

Na nalogu kraljice Elizabete objavljena je njegova prva zvanična fotografija, na kojoj je u rukama svojih roditelja. S druge strane, Vilijam i Kejt su se odlučili da objave zajednički portret najužih članova porodice koji je fotografisan na Arčijevom krštenju. Princ Čarls odlučio je da fotografijom na kojoj je on zajedno sa Harijem i Arčijem svom najmlađem unuku poželi srećan rođendan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 45 sledeca idi na stranu