Aktuelno

Devedesetih se Srbija molila da Esmeralda progleda, a glumica je bila zavisnik od droge

Devedesetih je "Esmeralda" bila jedna od omiljenih sapunica. Život siromašne devojke koja je rođena slepa pomno su pratili gledaoci i u Srbiji.

Četvrtak, 06.05.2021.

18:28

Izvor: B92

Devedesetih se Srbija molila da Esmeralda progleda, a glumica je bila zavisnik od droge
Foto: Profimedia

Podeli:

Lik Esmeralde koji je tumačila meksička glumica Letisija Kalderon osvojio je srca u Srbiji i regionu na prvo gledanje. Publika se poistovećivala sa sudbinom devojke slepe od rođenja koja je odrasla u šumskoj kolibi sa ženom koja ju je zamenila po rođenju sa muškim detetom. Serija je bila toliko popularna u Srbiji da su se žene molile da Esmeralda progleda, snimani su i TV prilozi o fenomenu ove popularne serije.

No, ono što se tada nije znalo jeste da je Letisija Kalderon, glumica koja je učinila da se za lik Esmeralde toliko vežu žene širom Evrope, pa i u Srbiji, jeste da je u vreme snimanja - bila zavisna od droge. Uspela je da se skine sa kokaina tek kada je njena najbolja prijateljica umrla od predoziranja.

"Bila sam mlada, na vrhuncu karijere, puna novca i sve mi je bilo dostupno. Nepromišljenost i ludost su me zamalo koštali života. Šmrkala sam kokain, a u to su me uvukli dugogodišnji prijatelji", izjavila je u jednom intervjuu Letisija.

Govorila je često da joj je život iz bajke postao pakao zbog konzumiranja i zavisnosti od narkotika.

"Srećna sam što je ta noćna mora iza mene, droga je zlo koje uništava živote. Zato ne treba ćutati o tome, treba otvoreno pričati i edukovati ljude, upozoriti ih na sve opasnosti", rekla je Letisija

Danas ima 52 godine, dva sina iz dva braka i još glumi u meksičkim sapunicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.