Aktuelno

Misterija zvana Marija: Niko ni danas ne zna gde je žena Pabla Eskobara

Dok je Eskobar bio sin skromnog farmera i učiteljice, ona potiče iz mnogo prestižnije porodice. Imala je samo 13 godina kad su se upoznali, a udala se sa 15. Bila je 11 godina mlađa od njega.

Nedelja, 16.05.2021.

11:07

Izvor: superžena

Misterija zvana Marija: Niko ni danas ne zna gde je žena Pabla Eskobara
Foto: Profimedia

Podeli:

Marija je danas ostala neka vrsta misterije. Niko ne zna gde se nalazi. Pretpostavlja se da je i ona u Argentini, pošto su joj deca i dalje u toj državi. Ali postoje i neke tvrdnje kako se ona pod drugim identitetom preselila u Severnu Karolinu, u SAD.

Njeno poslednje pojavljivanje u javnosti bilo je u dokumentarcu iz 2009. godine "Sins of my father", kojim je Huan Pablo tražio iskupljenje za ponašanje svog oca.

Kažu da iza svakog moćnog muškarca stoji velika žena, ali budući da ona i 20 godina nakon njegove smrti živi pod pseudonimom, jasno je da su Marija i cela njena porodica platili ogromnu cenu za kriminalni životni put koji je Pablo odabrao.

Serija "Narkos" predstavlja Mariju Viktoriju kao odanu i proračunatu partnerku svoga supruga. Ona se u njega, u tinejdžerskim godinama zaljubila iz sasvim drugog razloga.

""Zaljubila sam se u njegovu želju da pomaže drugim ljudima i njegovu empatiju za one u nevolji. Nas dvoje smo se vozili u siromašne krajeve i sanjarili o tome kako ćemo tamo graditi škole za siromašne. Od samog početka, on je uvek bio džentlmen", govorila je ona a prepričavao je njen sin.

Njeni roditelji su, naravno, pokušali da spreče da se viđaju, smatrajući ga priprostim za Mariju. Ona je bila tvrdoglava i buntovna. Voleli su se, venčali, dobili dvoje dece, iako je on bio neveran i voleo i druge žene.

Nakon Eskobarove smrti, Marija i njihova deca pobegli su u Buenos Ajres, plašeći se odmazde rivalskih narko-kartela. Argentina im je dala azil, a ona je promenila svoje ime u Marija Izabel Santos Kabaljero. Pre toga, porodica je otputovala u Mozambik, molili su i Vatikan za pomoć, ali su bili odbijeni.

Čak i sa novim identitetom, život u Argentini nije bio jednostavan. Nekoliko sati nakon što je javno otkriveno njihovo prisustvo u toj zemlji 1999, Marija i Huan Pablo su uhapšeni pod optužbama za pranja novca.
Ne želeći da se odreknu svog luksuznog života i navodne jedne milijarde dolara koje su imali od poslova sa narko-kartelima, izvukli su se bez posledica. Detektivi su kasnije rekli da ih ne bi ni uhapsili tako rano da njihovi identiteti nisu bili razotkriveni. Marija je, sa druge strane, tvrdila da je cela istraga i hapšenje bilo politički motivisano.

Budući da oboje njene dece i dalje žive u Argentini, postoji dobre šanse da i ona još živi tamo, pritajena, a možda i operisana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.