Aktuelno

Životne lekcije Sofije Loren: "Ako niste plakali, vaše oči ne mogu biti lepe"

Imala je uspešnu karijeru, ali i bogati život koji ju je naučio dosta lekcija....

Sreda, 02.06.2021.

08:16

Izvor: superžena

Životne lekcije Sofije Loren:
Foto: Profimedia

Podeli:

Sofija Loren (86) jedna je od najpoznatijih italijanskih glumica čija su slava i popularnost dostigli svetske razmere kako u Italiji, tako i u Evropi i Holivudu, krajem pedesetih i tokom šezdesetih godina prošlog veka.

Njena bogata karijera je trajala više od 60 godina, a radila je sa legendama kao što su Čarli Čaplin, Keri Grant, Frenk Sinatra, Klark Gejbl, Gregori Pek, Marlon Brando, Suzan Sarandon, Lorin Bekol, Džudi Denč, Kim Bejsinger, Džulija Roberts, Penelope Kruz i drugi.

Njena lepota nije prepoznata kada se prvi put sa 14 godina prijavila na takmičenju za mis, ali je zato čim se četiri godine kasnije pojavila na filmskom setu, privikula ogromnu pažnju. Razlog leži u njenoj harizmi i načinu na koji se odnosi prema sebi i posmatranu sveta. Nikada svoj fizički izgled nije smatrala presudnim za bilo šta, iako se smatra jednom od najlepših žena u istoriji.

Isticala je da su njene jedine dve prednosti u životu to što se rodila pametna i siromašna.

A u nastavku pročitajte neke od njenih citata koji se stalno prepričavaju.

"Disciplina je jedan od najboljih načina na koji možete da pristupite životu".

"Samopouzdanje se može videti u vašim očima i neizostavno je ukoliko stremite ka uspehu u životu".

"Ako niste plakali, vaše oči ne mogu biti lepe".

"Ne postoji fontana mladosti: ona se nalazi u vašem umu, vašim talentima, kreativnošću koju unosite u sopstveni život i život onih koje volite".

"Moja životna filozofija uvek se bazirala na jednostavnoj ideji da je bolje istraživati živoz i praviti greške, nego igrati na sigurno i rizikovati uopšte".

"Ništa ne čini ženu lepšom od njenog ličnog doživljaja sebe da je lepa".

Haljina treba da bude poput ograde od bodljikave žice - služi svojoj svrsi bez zaklanjanja pogleda.

"Moraš da uživaš u životu. Uvek se okruži ljudima koji ti se sviđaju, s kojima možeš lepo da razgovaraš. Postoji toliko pozitivnih stvari o kojima treba da razmišljamo. 3. Haljina treba da bude poput ograde od bodljikave žice - služi svojoj svrsi bez zaklanjanja pogleda".

"Sve što vidite dugujem špagetima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare