Aktuelno

"Bivši mi daje mesečno samo 79 hiljada dolara, s tim ne mogu da preživim"

Pripadnica visokog društva Njujorka ponovo pokreće brakorazvodnu parnicu jer prvi put, kaže, nije bila pri sebi zbog antidepresiva

Sreda, 16.06.2021.

09:10

Izvor: superžena

Fotografija: Profimedia

Podeli:

Pripadnica američkog visokog društva Libi Mugrabi (41) čiji je 100 miliona dolara vredan razvod godinama fascinirao javnost, ponovo je otvorila slučaj tvrdeći da se njen bivši suprug David nije pridržavao dogovora, piše Dejli Mejl.

Mugrabi se u decembru nagodila s mužem i tada bila "vrlo srećna" s nagodbom koju je dobila. Međutim, sada tvrdi da zbog antidepresiva koje je tada uzimala zapravo nije bila svesna da pristaje na samo 79.000 američkih dolara mesečno od čega, kaže, ne može da preživi.

Par ima dvoje zajedničke dece, Rouzmeri i Jozefa, za koje se veruje da imaju oko 14 i 12 godina. Venčali su se 2005. godine, godinu dana nakon što su se sreli u hotelu St Redžis u Aspenu u Koloradu.

Davidova porodica je iz Sirije i "teška" je oko pet milijardi dolara. Prave su legende u svetu umetnosti i poseduju najveću privatnu zbirku dela Endi Vorhola na svetu.

U sudskim dokumentima, Libi je rekla da joj je David poslao dve slike kako je dogovoreno - ali one su oštećene i nisu toliko vredne.

U tužbi je kazala da je David "namerno oštetio umetnine koje joj je pristao da da prema sporazumu o razvodu".

Jedno od dela bio je Vorholov "Kip slobode", čija je vrednost oko dva miliona dolara. Druga slika umetnika Baskijata, procenjena je na 6,5 ​​miliona dolara.

Umetnine je trebalo da preda 6. maja, kako je navedeno u dogovoru, u kući u Hemptonu koju je Libi dobila u sklopu razvoda. Predati su joj i automobili, uključujući i jedan vintidž Ferari.

Njen sigurnosni tim na dan izvršenja je pozvao policiju tvrdeći da je umetnina koju je David poslao putem servisa imala oštećenja od vode. Takođe, i druga umetnina je "oštećena" pri "podizanju dela papira s platna", kazali su.

S obzirom na takvo stanje, Libi je odbila da primi radove. Tvrdi da David "nije pravovremeno platio obvezu izdržavanja barem pet meseci" pre nego što je potpisala sporazum o razvodu, što je učinila "pod prisilom" jer ju je to dovelo u "finansijski očaj".

Dodaje da su je "zastrašili" potpisivanjem sporazuma, kojeg sada nastoji da poništi i ponovo otvori postupak razvoda. Njen bivši muž David nije komentarisao situaciju. Novi dokumenti predati su sudu i pokazuju naglu promenu njenih osećanja.

U februaru je za jedan podkast rekla da bi ostala u braku, ali kaže da je suprug bio taj koji je podneo zahtev za razvod. Rekla je da je njen suprug bio "jako drag i divan muškarac", ali prenizak za nju.

"Niski muškarci imaju Napoleonov kompleks. Nisu zadovoljni svojom visinom, pa to moraju da nadoknade na druge načine", rekla je.

Kazala je da se nada da će sledeći put upoznati nekoga višeg: "Takođe je rekla da bi ostala u braku dok deca ne napune 18 godina, ali da ju je bivši iznenadio zahtevom za razvod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.