Aktuelno

Život Vudija Harelsona je kao film: Odrastao u siromaštvu, otac bio plaćeni ubica

Glumac koji se proslavio još davne 1985. godine kao pomoćnik barmena u hit-seriji "Kafić uzdravlje" ima zanimljivu porodičnu istoriju.

Nedelja, 25.07.2021.

08:27

Izvor: superžena

Život Vudija Harelsona je kao film: Odrastao u siromaštvu, otac bio plaćeni ubica
Foto: Profimedia

Podeli:

Glumac Vudi Harelson, koji je pre tri dana napunio 60 godina, odrastao je u siromaštvu, jer se o njemu i dvojicu braće brinula samo majka s platom sekretarice, dok je njegov otac bio u zatvoru zbog ubistava.

Njegov otac Čarls je u retkim trenucima bio prisutan u njegovom životu, a 1974. je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu. Naime, Čarls je radio kao plaćeni ubica i zarađivao je ogromne svote novca za to.

"Imao sam 11 ili 12 godina kad sam čuo očevo ime na radiju. Bio je to izveštaj sa suđenja. Sećam se da sam pomislio: 'Nemoguće da postoje dva Čarlsa V. Harelsona'. Sinulo mi je - pa to je moj otac. Bio sam u šoku", otkrio je jednom Vudi.

Glumčevi roditelji su se zbog šokantnog života njegova oca razveli kada je on imao sedam godina. Vudi je jednom priznao da je posetio tatu u zatvoru, iako između njih nije postojao nikakav odnos.

"Rođeni smo na isti dan. A postoji poslovica u Japanu da ako deliš rođendan s ocem, nisi samo poput njega, nego si zapravo reinkarnacija oca. Uvek mi je bilo čudno koliko zapravo ličimo i koliko stvari radimo na isti način", istaknuo je Harelson.

Glumac je želeo da pomogne svom ocu i pre nego što je on preminuo 2007. godine. Potrošio je milione dolara da bi omogućio novo suđenje. Ali nije uspeo u tome i njegov otac je umro od srca tokom služenja zatvorske kazne.

*ALT

Vudi je zbog svojih izjava o pušenju marihuane i drugih aktivnosti u javnosti ostavio utisak osobe koja vodi razuzdan i zabavan život.

Harelson je sa suprugom, preduzetnicom Lorom Luis (55), kojom se oženio 2008. godine, stvorio dom na Havajima. Supružnici imaju kćeri Deni (28), Zoe (24) i Makani (15), a upoznali su se još osamdesetih godina.

Lora je bila lična asistentkinja Vudiju, koji se u nju zaljubio 1986. nakon samo jednogodišnjeg braka s Nensi Simon.

Nije bilo sve tako bajno ni u njegovom odnosu s Lorom.

Naime, Vudi je stalno bio u društvu drugih žena, iako ga je ona čekala kod kuće s njihovom kćeri Deni. Jednom je priznao da ga je opčinila slava i da se ponašao glupo.

Zbog svojih razuzdanih zabava je imao i dve kuće. Glumac je u jednoj živeo s Lorom, a u drugoj je pravio žurke na koje su dolazile holivudske starlete i striptizete.

Vudi je često varao sadašnju suprugu, a imao je i aferu sa starijom kolegicom Glen Klouz.

Njih dvoje su se upoznali dok su ona, Vudi i Lora igrali u drami "Brooklyn Laundry" u malenom pozorištu u Los Anđelesu. Prekinuli su 1991. godine nakon nekoliko meseci veze i ostali su dobri prijatelji.

U periodu u kom su bili zajedno njihov odnos se svodio na mnogo s***a i uživanje u opijatima. Glumac je odlučio da prekine sa Glen jer je hteo mirniji život. Među njegovim ljubavnicima bila je i Bruk Šilds, koju je proslavio film "Plava laguna".

Sve to nije oteralo Loru, koja je čuvala njihove kćeri dok je on partijao i varao je s drugim ženama.

"Mislim da nisam muškarac koji zaslužuje da deli savete. Napravio sam puno grešaka, tako da mislim da sam bio sjajan primer šta da ne treba da rade ostali u životu. Nadam se da će oni biti pametniji od mene", istakao je Harelson, koji se oženio Lorom 2008. nakon 22 godine veze.

Inače, Vudi je vegan i s 24 godine je shvatio da zbog problema s kožom lica mora da promeni način ishrane. Prvo se odrekao mlečnih proizvoda, a onda je prešao samo na sirove namirnice i odrekao se mesa, jer se nije dobro osećao dok ga je jeo.

Harelson je poznat i kao aktivista za legalizaciju marihuane za koju često ističe da je koristi. Jednom je rekao da je morao da zapali džoint da bi izdržao večeru s američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Glumca mnogi pamte i po filmovima "Wildcats", "Doc Hollywood" i hitovima "Rođene ubice", "Narod protiv Larija Flinta" i "Tri plakata izvan grada", a tri puta je bio nominovan za nagradu Oskar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.