Aktuelno

Brazilskog surfera svi vole i smatraju ga najatraktivnijim u Tokiju FOTO

Surfovanje svoj debi ima na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ukoliko ga pratite, sigurno ste fascinirani kako surferi uspevaju da se "izbore" sa talasima.

Petak, 30.07.2021.

14:18

Izvor: superžena

Brazilskog surfera svi vole i smatraju ga najatraktivnijim u Tokiju FOTO
Foto: EPA-EFE

Podeli:

Veština surfera se testiraju kontolisanjem daske u teškim uslovima - jahanjem izazovnih talasa i manevrisanju, kao što su jaka skretanja, smanjene potrošnje. Što duže surfer ostaje u talasu to se smatra uspešnijom vožnjom.

Brazilac Gabriel Medina (27) je u Tokiju bio jedan od pretendenata na zlato, ali je takmičenje završio na četvrtoj poziciji.

Veoma ga poštuju i cene u rodnoj zemlji, miljenik je nacije, a sudeći prema ocenama na stranim portalima, jedan je od najatraktivnijih sportista koji su učestvovali u Tokiju.

Ovaj srčani surfer jednom prilikom je izjavio da uvek daje sve od sebe: "Zaista volim to što radim i surfujem svaki dan samo da bih pobedio. Naravno, nekad i izgubite - to je osnovna priroda takmičenja. Ali uvek dajem sve od sebe. I da, bez obzira da li gubim ili pobeđujem, uvek volim da vidim svoje prijatelje i porodicu. Oni me drže prizemnim".

Takođe, svestan je da utiče na mnoge ljude širom sveta, pa je o tome rekao sledeće:

"Znam da sam uzor i primer mnogim ljudima, deci. Često sam zbog toga veoma oprezan. Kada sam na takmičenjima koncentrisan sam i rezarvisan. A kada sam na odmoru i tada težim da budem fokusiran na svoje ciljeve".

U braku je sa manekenkom Jasmin, koja mu je, kada je ostao bez medalje uputila poruku podrške: "Gabrijel Medina, bio si neverovatan! Učinio si sve što si mogao i još više. Tako sam ponosna na tebe..."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare