Aktuelno

Njegovih pet minuta: Zlatni skakač u vis pre samo 15 dana zaprosio lepu Kjaru FOTO

Italijan Đanmarko Tamberi, koji je skakao na mitingu Serbia open u Beogradu prošle godine, osvojio je zlato posle iscrpljujuće borbe u Tokiju i emotivno proslavio najsjajnije odličje. Leto 2021. godine, ipak, pamtiće celog života zbog još razloga.

Nedelja, 01.08.2021.

20:19

Izvor: superžena

Njegovih pet minuta: Zlatni skakač u vis pre samo 15 dana zaprosio lepu Kjaru FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Đanmarko Tamberi juče je vrištao, plakao, bacao se po zemlji, slavio jer je ostvario najveći uspeh karijere i to posle jedinstvene situacije koja se desila u istoriji Olimpijskih igara.

Naime, posle duge borbe u finalu takmičenja u skoku u vis, izdvojila su se dvojica takmičara - Đanmarko Tamberi i već legendarni skakač iz Katara, Esa Mutaz Baršim. Obojica takmičara su preskočila istu visinu 2,37 metara, a sve prethodne visine su preskočili bez greške a zatim su rušili na 2,39. Na kraju je odlučeno da podele zlatnu medalju, što je presedan u istoriji Igara.

A pre samo dve nedelje, Đanmarko je na vrlo romantičan način zaprosio svoju devojku Kjaru.

"Postoji samo jedna poslednja stvar koju sam apsolutno morao da uradim pre odlaska na Olimpijske igre. Želeo sam da pokažem da si najvažnija stvar u mom životu, mnogo važnija od bilo kog mog sna ili cilja"; napisao je na Instagramu, na italijanskom, uz video.

O njegovom privatnom životu se nije puno pisalo, ali je on sam podelio na svom Instagramu fotografiju i video prosidbe.

A za osmi mart imao je posebnu poruku za svoju Kjaru:
"Ti si moje zlato, zlato u životu, definitivno moja najvažnija trka. Uskoro ću pobediti i učiniću da se ponosite sa mnom kao nikada do sad. Najbolje želje za tebe i sve žene sveta koje imaju sposobnost da nas učine muškarcima", napisao je ispod jedne od fotografija.

A lepa Kjara pre tri dana objavila je posebnu poruku pred početak njegovog takmičenja:

"Evo nas... Srce mi brzo kuca i emocije su velike. Uskoro ćeš živeti sam, ljubavi moja, san koji si čekao godinama. Budi odlučan, ubeđen u snagu koju imaš samo ti. I iznad svega.. Zabavi se i konačno uživaj u ovim olimpijskim igrama. Daleko ali uvek blizu, uz tebe sam! Zaslužuješ najbolje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare