Aktuelno

Ešli Džad o nesreći koju je preživela: "Noga mi nikad neće biti ista" FOTO

"Noga mi nikada neće biti ista, ali sam presrećna zbog svog napretka jer sam pre samo nekoliko meseci plakala dok sam pokušavala da pomaknem povređeno stopalo."

Utorak, 03.08.2021.

14:38

Izvor: superžena

Ešli Džad o nesreći koju je preživela:
Foto: Profimedia

Podeli:

Ešli Džad (53) ponovo je počela da hoda, pet meseci nakon što je zamalo izgubila nogu u nesreći. Glumica je podelila vest o svom oporavku na Instagramu, gde je u podužoj objavi objasnila kako opet može da hoda. Pokazala je nekoliko video-snimaka u kojima se vidi kako pomera stopalo, koje je slomila na četiri mesta te čak povredila i neke živce.

Dodala je i da joj noga nikada neće biti ista, ali da je presrećna zbog svog napretka jer je pre samo nekoliko meseci plakala dok je pokušavala da pomeri povređeno stopalo. Pokazala je i uporedne video-snimke u kojima se vidi koliko je napredovala za samo dva meseca te naglasila da uvek pokušava sve da radi u prirodi.

Podsetimo, Ešli je pre pet meseci rekla da je mogla da umre ili izgubi nogu da joj nisu pomogli meštani, prilikom pada u afričkoj prašumi.

Holivudska zvezda, najpoznatija po filmovima "Vrućina" i "Dvostruka opasnost", slomila je nogu na četiri mesta i pretrpela oštećenje živaca u incidentu u Demokratskoj Republici Kongo. Ešli Džad je rekla da je pet sati provela "u iskonskom bolu" na tlu prašume pre nego što su joj kosti vraćene nazad u položaj kako bi mogla da se pomeri. Potom su je nosili tri sata na zemljani put pre nego što su je šest sati prevozili motorom.

Glumica je otputovala u Kongo kako bi učestvovala u istraživačkom kampu koji se bavio majmunima vrste bonobo.

"Prijatelji. Da nije bilo braće i sestara iz Konga, unutrašnje krvarenje bi me verovatno ubilo i izgubila bih nogu. Budim se plačući u znak zahvalnosti, duboko dirnuta svakom osobom koja je doprinela nečemu što je dalo život i spaslo duh tokom moje iscrpljujuće 55-satne odiseje", rekla je u svojoj objavi na Instagramu.

Oni koji su joj pomagali, heroji su, a pohvalila je pomagače po imenu Dieumerci i Papa Žan, koji su je tešili i lečili. Dvojica muškaraca, Didije i Maradona, takođe su pomogli da se spase, rekla je.

"Didije je vozio motor", napisala je. "Sedela sam okrenuta unazad, a njegova leđa bila su moj naslon. Kad bih počela da padam u nesvest, pozvao bi me da se pridignem kako bih se naslonila na njega."

"Maradona se vozio na zadnjem delu motora. Držao mi je slomljenu nogu ispod pete, a ja sam s dve ruke držala slomljeni gornji deo. Zajedno smo to radili šest sati na nepravilnom, neravnom i ispucalom zemljanom putu", kazala je i zahvalila i ženama koje su joj pomogle:

"Žene! Moje sestre koje su me držale. Blagoslovile su me."

U prethodnom postu opisala je samu sebe kao "ženu iz divljine", ali rekla je da se nesreće događaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare