Aktuelno

Sećate se Zane Nimani? Evo kako izgleda nekadašnja pop zvezda FOTO

"Dodirni mi kolena" grupe "Zana" prvi je veliki hit Marine Tucaković, nakon kojeg je postala jedna od omiljenih autorki muzičke scene tadašnje Jugoslavije. Ovu pesmu pevala je Zana Nimani.

Ponedeljak, 20.09.2021.

13:09

Izvor: superžena

Default images

Podeli:

Zana se javnosti predstavila 1980. godine kada je počela da peva u grupi koja je nosila njeno ime – Zana. Osnovali su je klavijaturista Zoran Živanović i gitarista Radovan Jovićević.

Pet godina kasnije Zana je napustila grupu i krenula u solo karijeru, iz koje je i hit "Jabuke i vino" koji je pevala u duetu sa Željkom Bebekom.

Nakon što je 1986. izdala album "Noćas pevam samo tebi" Zana Nimani je prestala da se bavi muzikom. Udala se za Đorđa Šiškina, a 1991. rodila ćerku Teu. Nekoliko meseci nakon toga napustila je Beograd i odselila se u Kanadu. Diploma Pravnog fakulteta omogućila joj je posao u kompaniji koja se bavi menadžmentom, dok suprug Đorđe radi na železnici.

Zana se više ne bavi pevanjem, ali ćerka Tea nasledila je njen talenat. Pevala je u mjuziklima, ali nije se profesionalno posvetila pevanju. Neverovatno liči na majku, a neki kažu da je i karakterom potpuno na nju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.