Aktuelno

I lepa i pametna: Manekenka za bikinije sa diplomom FOTO

Hejli Kalil (29) je američka manekenka koja je 2018. godine pozirala za "Sports Illustrated Swimsuit Issue" i sebi obezbedila svetsku slavu.

Ponedeljak, 20.09.2021.

14:20

Izvor: superžena

I lepa i pametna: Manekenka za bikinije sa diplomom FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Ova lepotica iz Minesote je završila biomedicinu i psihologiju, a prema pisanju lista "Sports ilustrejted", Hejli je objavila nagrađivana imunološka istraživanja i radila je sa brojnim naučnicima.

Takođe je osnovala organizaciju "The Nerd Herd", koja ima za cilj da osnaži žene da vole i prihvate svoje telo. Sa njom su u ovoj borbi drugi koji rade u domenu prirodnih i tehničkih nauka.

Kao model koji najčešće reklamira kupaće kostime i bikinije, suočila se i sa mnogim stereotipima u svojoj karijeri: "Očekuje se da ako imate karijeru usredsređenu na svoj izgled, niste pametni. Želela sam da pokažem mladim ženama da mogu da budu i lepe i inteligentne", rekla je jednom prilikom.

Za svoju liniju i formu kaže: "Radila sam sa trenerom skoro svaki dan, ali nisam bila opterećena kalorijama. Nikad nisam želela da trčim satima da bih izgubila kilograme. Fokusirala sam se na zdravu ishranu i navike", rekla je za Foks.

Kada je pozovu da radi za SI, uvek se obraduje, te ne čudi što se za ovaj magazin slikala nekoliko puta: "Kada me pozovu, to je kao... šlag na tortu. Zaista je privilegija da učestvujem – putujem i često posećujem mesta koja nisam videla".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.