Aktuelno

Kad se fotošop drugačije iskoristi: Kako bi zvezde izgledale sa 30 kilograma viška? FOTO

Da vode računa o svom izgledu, znamo. Znamo i da koriste fotošop da doteraju fotografije. Ali šta se desi kada se fotošop koristi u kontra smeru?

Nedelja, 24.10.2021.

15:22

Izvor: zena

Kad se fotošop drugačije iskoristi: Kako bi zvezde izgledale sa 30 kilograma viška? FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Nije prvi put da vidimo da se slavne osobe menjaju u fotošopu kako bi izgledale krupnije - još 2015. španski umetnik David Lopera postao je poznat zbog fotošopiranja slavnih osoba kada je hteo da pokaže na šaljiv način kako bi slavni izgledali kao "obični" ljudi.

Kako bi slavni izgledali kao obični ljudi? Nasmejaćete se FOTO

Sada su se na Instagramu pojavile fotografije poznatih dama kojima je u fotošopu dodato 30+ kilograma.

Neke od fotografija podelila je i na svom instagramu influenserka koja se bavi lepotom i zdravljem ali i "anti-dijeta kulturom", "samopouzdanjem i prihvatanjem svog tela", koja želi da se svaka žena oseća bolje u sopstvenom telu. Uz podeljenu fotografiju imala je i komentar.

Fotografije se dele društvenim mrežama u celom svetu, uz komentare o zdravlju, izgledu, ali i potrebi da se prestane sa diskusijom o ženskom telu i stalnom procenjivanju kako neka žena izgleda.

Neki uz opise ovih fotografija pozivaju ljude da slave izgled žena kakav god da jeste i da se prestane sa postavljanjem nerealnih modela lepote pred žene, tražeći od njih da budu stalno "mlade i zgodne žene".

Neki od komentara bili su i u vezi sa zdravstvenim problemima koje nosi prekomerna težina.

U duhu ovih fotografija, deli se i fotografija Adel sa velikim viškom kilograma, i danas, pošto je uspela da oslabi oko 50 kilograma.

"Ona ne može da pobedi!

Svet o njoj 2011-2016: Adel mora da oslabi. Pregojazna je, brinem za nju, nije dobro za njeno zdravlje. Biće toliko lepa ako oslabi.

Svet o njoj 2021: Adel je previše oslabila, mora više da jede. Sada je premršava i nije zdravo, brinem za nju. Da li još neko misli da je pre bila lepša?"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.