Srpskoj manekenki smeta što je zovu "arapska princeza", htela bi da se zna da ima diplomu novinarke

Anika je po struci diplomirani komunikolog, te ne želi da se o njoj stvara pogrešna slika samo zato što se udala za bogatog biznismena.

Životi poznatih | Glossy |
Podeli

Srpska manekenka Anika Božić nekoliko godina je udata za bogatog biznismena Jusufa al-Saraja, sa kojim je dobila i naslednika.

Iako neretko na svom profilu na Instagamu prikazuje luksuz, ezgotična putovanja i skupocene odevne kombinacije, Anika govori da bi volela da je publika prepoznaje po dosadašnjim uspesima, međunarodnim saradnjama sa svetskim brendovima, ali i po diplomi novinara koju je stekla na Fakultetu političkih nauka.

Stoga se prisetila svog školovanja, koje joj je inspirativnije od statusa "arapske princeze".

"Imali smo čuvena predavanja kod profesora Čupića (profesor sociologije na Fakultetu političkih nauka, prim. aut.). On je pričao o najboljim socijalnim klasama i koji je najbrži način da se pređe iz jedne u drugu. To je udaja. Mislim da je to u društvenom smislu uvek najinteresantnije. Recimo, čitala sam neke statistike gde su od 10 najbogatijih žena na svetu, njih devet su to stekle ili porodično ili od muža. Žene su i dan-danas mnogo slabije plaćene, iako se nalaze na veoma odgovornim pozicijama, čak i da se nalaze na istim pozicijama kao muškarci, one su i dalje manje plaćene. Tako da, eto, od svega što sam ja radila ili što nisam radila, medijima je ipak najinteresantnije to za koga sam se ja udala. I to ne smatram ništa lično, nego naprosto vidim da se to tako odnosi na sve žene. To moramo da promenimo", istakla je Anika, koja smatra da se samosvesne žene same bore za svoj opstanak.

Nakon studija u Beogradu, Božićeva je upisala master na prestižnom fakultetu u Parizu, a ova činjenica ju je dovela i do mesta modnog novinara koji se pojavljuje na eminentnim međunarodnim dešavanjima.

Putem svog profila na Instagramu veoma retko deli fotografije na kojima je sa suprugom Jusufom, iako joj je on najveća životna podrška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 68 sledeca idi na stranu