Aktuelno

Glumica poručila: "Probajte da dojite", pa izazvala bes majki; oglasio se i Trampov savetnik

Američka glumica Bet Midler našla se na meti kritika javnosti zbog svoje poruke.

Ponedeljak, 16.05.2022.

08:54

Izvor: superžena

Glumica poručila:
Foto: Profimedia

Podeli:

Ona je na svom Tviter nalogu objavila poruku koja se odnosi ne sve novopečene mame sveta, a usko je povezana sa dojenjem

"Probajte da dojite. Besplatno je i dostupno na zahtev", napisala je ona, nakon što se većina mama požalila da su zalihe adaptiranog mleka (odnosno formula) drastično opale, te da ih nema u prodaji.

Njen komentar razbesneo je žene, a mnoge su postavile pitanje - šta ćemo sa onim ženama koje ne mogu da doje iz različitih razloga?

"Bet, s poštovanjem, ovo je loš potez. Imala sam blizance. Nisam proizvodila dovoljno mleka za oboje. Bez formule, morala bih da biram koje ću dete da nahranim. Da ne govorimo o deci koja se odvajaju od majki na rođenju zbog zdravstvenih razloga", uzvratila je autorika i predsednica organizacije Purpose Iliz Hog.

"Neznanje sadržano u ovom tvitu je ogromno. Postoje mnoge majke koje su podvrgnute hemoterapijama i drugim medicinskim tretmanima. One bi rado dojile, ali ne mogu nauditi svojoj deci dok se bore za sopstveni život", dodala je majka i doktorka Nikol Safier.

Ubrzo je reagova i viši savetnik bivšeg predsednik SAD-a Donalda Trampa - Stiven Miler.

"Kakva uvredljiva izjava. Postoji bezbroj razloga zašto dojenje nije opcija za mnoge majke - previše ih je da bi se ovde ušlo. A ako ste koristili formulu, ne možete samo da okrenete prekidač. Da ne spominjemo milione beba sa alergijama na mleko/hranu...", napisao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.