Aktuelno

Otac ju je uvukao u sektu, a onda je zamrzela majku: Nikol Kidman i dalje pati za ćerkom

Nikolina ljubav prema Tomu skupo ju je koštala, a njihova deca retko kada razgovaraju sa majkom...

Utorak, 30.05.2023.

14:16

Izvor: superžena

Otac ju je uvukao u sektu, a onda je zamrzela majku: Nikol Kidman i dalje pati za ćerkom
Foto: Denis Makarenko/Shutterstock

Podeli:

Tom Kruz i Nikol Kidman su od statusa zlatnog holivudskog para dogurali do toga da glumci ne mogu da budu prisutni na istom događaju. Nikolina ljubav prema Kruzu skupo ju je koštala.

Par je zajedno proveo 11 godina braka, a tokom tog perioda usvojili su dva deteta, sina Konora i ćerku Izabelu.

Kada se holivudski par razveo 2001. godine, šira javnost ostala je bez teksta. Kasnije su procurele informacije da je Sajentološka crkva umešala prste u njihov brak i odnos.

Bivši visokopozicionirani član Sajentološke crkve Majk Rajnder je u svojoj je knjizi "A Billion Years: My Escape From a Life in the Highest Ranks of Scientology" otkrio da se Tom Kruz počeo povlačiti iz sajentologije dok je 1997. godine s Nikol snimao film "Oči širom zatvorene" - a to se čelnicima crkve nikako nije svidelo.

S tim u vezi, dosta toga su uradili da bi glumca odvojili od supruge i vratili ga sajentologiji.

*ALT

Čelnike crkve je, piše on, brinuo uticaj koji je Kidmanova imala na njihovu najslavniju zvezdu, a nije strano da su joj prisluškivali telefonske razgovore.

Međutim, najteži i najbolniji udarac koji su uspeli da zadaju holivudskoj glumici je indoktrinacija njihove dece. "Uzeli su ih pod svoje" i teorijom L. Rona Hubarda, o takozvanim supresivnim osobama, okrenuli su Izabelu i Konora protiv majke. Prema učenju sajentologije, supresivna osoba je neko ko se smatra neprijateljem crkve, te se mora odstraniti.

Kad su se Tom i Nikol razvodili, Bela je imala osam godina. Kidmanova se nakon toga preselila u Njujork te su ona i Tom delili starateljstvo nad decom. U početku je sve bilo u redu, međutim, Tom je počeo da posećuje sajentološki centar sa decom. Nikol je tokom 2004. godine bila često odsutna zbog snimanja, a kada je htela da provede vreme sa decom, oni su često bili u kampu.

Već sledeće godine odvajanje dece od Nikol je polako počelo, a glumica se suočavala sa mentalnim problemima.

Kad je došla k sebi, deca su već bila posvećena sajentologiji i toliko su se udaljila od majke da su Tomovu novu suprugu Kejti Holms zvali "mama".

Nkol gotovo 20 godina nije imala normalan kontakt sa ćerkom, a nije bila ni gost na njenom venčanju 2015.godine.

"Venčanje je održano po sajentološkoj ceremoniji. Nikol nije bila tamo. Nije ni znala da joj se ćerka udaje", rekao je tad izvor za New York Post.

O odnosu Toma i Izabele s Nikol pisala je i glumica Lea Remini, koja je takođe napustila sajentologiju. Ona je u svojoj knjizi "Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology" opisala da se na venčanju Toma Kruza i Kejti Holms vozila sa njegovom usvojenom decom. Međutim, oni nisu puno govorili o svojoj majci. Kada ih je pitala, piše Lea, da li viđaju Nikol, Izabela je kratko odgovorila:

"Ne, ako imam izbora. Naša majka je je**** supresivna osoba".

Kakav je trenutno odnos njih dvoje s majkom, nije poznato javnosti, budući da su oboje prilično povučeni i ne daju često izjave i intervjue, a o njima se Nikol kratko oglasila u intervjuu za The Sun iz 2019.

"Majčinstvo je putovanje. Biće tu neverovatnih uspona i padova, bez obzira da li si biološka majka ili ne, međutim, ono što detetu treba je ljubav. Oni su izabrali sajentologiju. Naš je posao kao roditelja da im uvek ponudimo svoju bezuslovnu ljubav", rekla je tad.

Godinu dana kasnije Isabela je u retkom intervjuu otkrila da se redovno čuje s majkom, a sad joj je pokazala i javnu podršku.

Naime, Nikol je podelila fotografije iz finala serije "Love And Death" u kojoj je bila izvršna producentkinja, a Isabela je bila među prvima koji su reagovali na ovu objavu..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare