14 citata Monike Beluči o ljubavi, godinama, lepoti

Iako je poznata po zanosnim oblinama i bezvremenoj lepoti, glumica i model Monika Beluči, osim spoljašnje lepote, poseduje i unutrašnju posebnost.

Životne priče |
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ženstvenost i posebnost Monike Beluči nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Njene izjave i misli o muškarcima, životu, godinama, lepoti govore o toj njenoj posebnosti.

1. "Prvo dete sam rodila sa 40, drugo sa 45, snimala u Bondu sa 50 i nikad ne bih volela da ponovo imam 20 godina. U mladosti imate beuatie di diable (đavolsku lepotu), kako kažu Francuzi, lepotu koju ne shvatate, koju niste spoznali. Ali, kad ti je 50, u tebi se rađa lepota druge vrste, lepota koja ti daje snagu. Ta snaga nije vezana za spoljašnu lepotu!"

2. "Lepota žene postaje problem samo u dva slučaja: kada je nema, i kada ne postoji ništa osim lepote."

3. "Niko nam ne pripada: ni naši muževi, ni deca. Možemo samo da podelimo osećanja, emocije sa ljudima koje volimo."

4. "Žena može voleti tako kao da nikada neće otići. Ali može doći i takav dan kada će otići tako kao da nikad nije ni volela."

5. "Za mene, starenje znači – postati bolja."

6. "Šta ću raditi kada ostarim, i kad se više ne budem radovala da vidim svoju sliku u ogledalu? Isto što je radila i moja mama. Neću gledati sebe u ogledalu – gledaću u svoju decu."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

7. "Ja uvek kažem mladim devojkama: 'Naučite da volite svoje telo!' Jer savršenstvo ne postoji, i sasvim je očigledno da žena sa oblinama nije manje lepa od vitke devojke. Jednostavno, treba naučiti prihvatati sebe onakvu kakva jesi."

8. "Svima nama su neophodne iluzije. I baš zato volimo filmove."

9. "Ni za šta na svetu ne bih želela da mi je ponovo 20. Sada sam mnogo srećnija nego tada, jer u tom uzrastu mi tek spoznajemo sebe, pokušavamo razumeti šta želimo da budemo, patimo od nesigurnosti. Sada tačno znam šta mi je potrebno, a bez čega mogu da živim."

10. "Biti lepa sa 20 godina - to je prirodno. Kada ste lepi sa 35 ili 45 – to je rezultat rada na sebi i unutrašnje sreće."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

11. "Po mom mišljenju glupo je, s obzirom na mladost i lepotu, postati sponzoruša nekog sa dubokim džepom, beskrajno trošiti život na žurkama. Lepota nam je potrebna kao pomoć da pronađemo harmoniju, ljubav i smisao u ovom haotičnom svetu."

12. "Lepota postaje ekspresivnija i interesantnija kada je prikrivena odećom."

13. "Ženstvenost – to je harmonija, prirodnost i senzualnost."

14. "Ne razumem žene koje kažu da ih muška želja ponižava. Mislim da one, jednostavno, nisu u skladu sa sobom."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 6 sledeca idi na stranu