Bila je mis Danske, voleo ju je Majkl Hačins: Drugačija od svih drugih svetskih modela

Bila je mis Danske, Viktorijin anđeo, model i modni dizajner. Helena Kristensen danas ima 52 godine, prošla je buran život, ali bez skandala i uvek se razlikovala od ostalih svetskih modela.

Životne priče |
Podeli
Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

Za Helenu Kristensen čulo se još 1986. kada je postala mis Danske. Kasnije se bavila manekenstvom i pripadala grupi čuvenih supermodela devedesetih. Helena je bila i anđeo modne kuće "Viktorija sikret", bavila se dizajniranjem odeće, a bila je saosnivač magazina "Najlon", koji je objavljivan od 1999. do 2017. godine. Od manekenstva je zaradila oko 20 miliona dolara.

Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

Helenu Kristensen je manekenstvo dovelo i u situaciju opasnu po život. Bilo je to devedesetih na snimanju naslovne strane "Voga" sa fotografom Fabriciom Fabijem.

"U jednom trenutku pokvario nam se brod. Kopno nije bilo ni na vidiku, a zalihe hrane i vode bile su sve tanje. Dok smo čekali pomoć, Feri je hteo da se osveži u okeanu. Taman se spremao da skoči kada je sa donje palube dotrčao kapetan, panično mašući rukama i vičući mu da stane", rekla je Helena Kristensen za "Dejli mejl".

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Da je Fabricio tada skočio, verovatno nikada više ne bi ni izronio... Naime, kapetan nam je rekao da je područje oko nas bilo puno morskih pasa, bilo je to vreme parenja i hranjenja... Laknulo nam je kad su nas spasli nekoliko dana kasnije", nastavila je.

Deo priče o Heleni je i njena veza sa Majklom Hačinsom, pevačem benda Inekses (INXS). U dokumentarcu "Mystify: Michael Hutchence" Helena je otkrila neke detalje njihove ljubavi.

Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

"Bila je to potpuna psihička i fizička hemija", rekla je Helena, koja je za pevača benda Inekses rekla da je bio "savršen partner za nju, zabavan, sladak, emotivan".

Sve se, međutim, promenilo 1992. nakon incidenta koji je doživeo Hačins. Tokom rasprave sa taksistom roker je zadobio jak udarac u glavu o ivičnjak i kako je Helena istakla, on nakon tog događaja više nije bio isti.

"Bio je bez svesti i krv je lila iz njegovih usta i ušiju. Mislila sam da je mrtav", prisetila se Helena, koja je sa Hačinsom bila od 1991. do 1995.

Nakon nesreće Hačins je izgubio čulo mirisa i pojavila se "njegova mračna i agresivna strana".

Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

"Otišli smo u bolnicu, došao je sebi i bio je veoma agresivan. Pokušavali su da ga zadrže, ali ih je on gurao od sebe", rekla je čuvena manekenka, kojoj je Majkl tada rekao da ne želi više da se vraća u bolnicu.

Kasnije Helena je preuzela brigu o njemu, ali ju je na kraju odbacio od sebe. Bio je i nasilan, pa je bacao tanjire hrane koju mu je donosila. "Kada budem imao dete, neću moći da osetim sopstvenu bebu", rekao joj je. Veza je pukla.

"Nešto se drastično promenilo. Bila sam tako tužna i zbunjena, ali nisam više mogla da nastavim sa njim na taj način."

Majkl, koji se zabavljao i sa Kajli Minog, posle Helene je bio u vezi sa Polom Jejts. Pronađen je mrtav u hotelu u Sidneju 1997. Prema zvaničnom saopštenju, pevač se obesio.

Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

U braku je bila kasnije sa glumcem Normanom Ridusom, našoj publici poznatom po ulozi Derila u seriji "Walking dead". Sina su dobili 1999. godine, a iako su se razišli pet godina nakon što su se upoznali, Helena i Norman su u odličnim odnosima, nikada nije bilo skandala, i danas često na društvenim mrežama razmenjuju lepe komentare. Zajedno se pojavljuju kada god je potrebno zbog sina, kojeg Norman Ridus smatra glavnim čovekom u svom životu.

Helena je u samoizolaciji radila na razvoju modnog brenda koji je pokrenula sa prijateljicom Kamilom Stark, bavi se fotografijom, i živi u Njujorku, iako često odlazi u Dansku i na svom Instagamu često postavlja fotografije upravo iz Danske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 7 sledeca idi na stranu