Životne priče

Glumica Branka Veselinović napunila 103 godine: "Za sve imam dobru volju"

Srpska je pozorišna, filmska i televizijska glumica Branka Veselinović danas je napunila 103 godine.

Četvrtak, 16.09.2021.

12:33

Izvor: B92

Glumica Branka Veselinović napunila 103 godine:
Foto: Printscreen TV Prva

Podeli:

Branka je naša najstarija živa srpska glumica, koja ima karijeru dugu preko 80 godina, a glumila je u više od 100 predstava i više od 50 televizijskih serija i filmova.

Danas je duvala svećice sa brojem 103, uz rečenicu "Kada pređete stotu, želja više nemate": "Nisam uzbuđena kada su rođendani u pitanju. Kada živiš dugo, najbitnije je da si normalan i vitalan, a ja to jesam. Pišem, slikam, nikada nisam pila, pušila i za sve imam dobru volju", piše Blic.

U toku svoje impresivne karijere i života družila se sa poznatim umetnicima, između ostalih i sa pesnikinjom Desankom Maksimović:

"Putovala sam s njom, ona je mene izabrala da idemo zajedno. I Mira Stupica je išla sa nama. Ja sam išla i u Ameriku sa Desankom. Ona nije htela, ali smo je ubedili da ide sa nama da gostujemo za naše", rekla je.

Bila je u braku sa Mlađom Veselinovićem, o kom je govorila: "On je završio tri fakulteta, Filozofski, Filološki i Kembridž. Negde ga je Mira Stupica videla u našem pozorištu kako recituje pesmu, a ja sam ga pitala kako se zove a on mi je rekao Mlađa Veselinović. Igrali smo momka i devojku i tako smo se zaljubili i zavoleli", pričala je.

Izjavljivala je da nema svako sreću da dobije dete: "Nije da nisam htela da imam veliku porodicu", rekla je ona dodajući da je tu bilo je lečenja, svega, "a da nisi bolestan". Profesor Tasovac joj je rekao da u drugom braku partneri mogu da dobiju decu, a na tu opasku su mu rekli: "Profesore, ali mi se volimo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare